Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

ANALIZĂ.Cum a evoluat moneda naţională în raport cu euro. Tendinţa de depreciere continuă

A- A A+
ANALIZĂ.Cum a evoluat moneda naţională în raport cu euro. Tendinţa de depreciere continuă

De la începutul anului leul s-a depreciat în şapte şedinţe consecutive, contrar expectanţelor  analiştilor financiari care preconizaseră că în această perioadă moneda naţională se va aprecia.

După ce în şedinţa de miercuri, 11 ianuarie, cursul leului afişat de BNR a urcat cu 0,0002   în raport cu euro, moneda naţională şi-a continuat ieri, 12 ianuarie, tendinţa depreciativă, BNR afişând un curs de referinţă de 4.3446  de lei pentru un euro, leul înregistrând astfel o scădere de 0,081 faţă de ziua anterioară.
„Moneda naţională mai are doar un singur record negativ de bătut: 4,3688 lei pentru un euro, nivel inregistrat pe 30 iunie 2010. Pe piaţa interbancară, însă, minimul istoric este ceva mai departe. Pe 29 iunie 2010, cursul a depăşit uşor pragul de 4,4 lei pentru un euro. Din 28 decembrie 2011 până acum, moneda naţională a cedat 1,7% în faţa euro la nivelul cursului de referinţă. Tendinţa de slăbire a leului reprezintă o nouă veste proastă pentru cei cu credite în euro. Potrivit BNR, valoarea totală a creditelor în valută, preponderent în euro, se ridică la 142,3 miliarde de lei, cifră împărţită aproape egal de firme şi populaţie.”, se precizează într-o analiză realizată de www.money.ro miercuri, 11 ianuarie.

Related Posts with Thumbnails