Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

ANCOM vrea să modifice regimul de autorizare a furnizorilor de servicii de comunicaţii electronice

A- A A+
ANCOM vrea să modifice regimul de autorizare a furnizorilor de servicii de comunicaţii electronice

Autoritatea Naţională pentru Administrare şu Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) va supune consultării publice un proiect de modificare a Deciziei nr. 338/2010 privind regimul de autorizare generală pentru furnizarea reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice, a anunţat luni autoritatea.

„În urma reuniunilor cu industria, ANCOM a constatat că sunt necesare anumite modificări menite să clarifice modul de completare a Fişei de descriere a reţelelor şi serviciilor şi a Listei localităţilor în care se furnizează efectiv reţele publice terestre la punct fix pe suport fizic”, se arată în comunicat

Potrivit ANCOM, întrucât anumiţi furnizori au solicitat clarificări în ceea ce priveşte completarea Fişei de descriere a reţelelor şi serviciilor în cazul retransmisiei serviciilor de programe media audiovizuale utilizând tehnologia IP, autoritatea a completat Fişa cu enumerarea exemplificativă a tehnologiilor actuale – CATV, DVB-C/Mx şi IPTV – utilizate pentru retransmisia programelor media audiovizuale.

În cadrul Fişei de descriere a reţelelor şi serviciilor (anexa 3 a Deciziei nr. 338/2010), ANCOM propune introducerea unei secţiuni noi cu scopul de a obţine informaţii exacte referitoare la infrastructura (proprie sau aparţinând unui terţ) utilizată de operatori pentru furnizarea fiecărui serviciu indicat în autorizarea generală.

Proiectul de decizie supus consultării publice propune şi introducerea unui set de parametri tehnici pentru reţelele de comunicaţii electronice utilizate pentru retransmisia serviciilor de programe audiovizuale. Măsurile propuse sunt menite să protejeze interesele utilizatorului final în relaţia acestuia cu furnizorii, parametrii tehnici propuşi fiind esenţiali pentru asigurarea existenţei unor reţele publice de comunicaţii electronice capabile să retransmită serviciile de programe audiovizuale la un nivel al semnalului care să reflecte corect din punct de vedere tehnic programele audiovizuale retransmise în cadrul reţelei.

Furnizorii care au fost deja autorizaţi să furnizeze reţele/servicii de comunicaţii electronice în baza Deciziei preşedintelui ANCOM nr. 338/2010 nu mai trebuie să transmită o nouă fişă de descriere a reţelelor şi serviciilor. Pentru a nu crea o situaţie defavorabilă celor care se află în curs de reautorizare, vechile formulare vor fi utilizate în paralel cu noile formulare pentru o perioadă de 10 zile de la data intrării în vigoare a proiectului.

Proiectul de decizie poate fi consultat pe pagina de internet a ANCOM.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.portabilitate.ro

Related Posts with Thumbnails