Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Anghel (BCR):Ridicarea pragului de deţinere la SIF-uri va duce la creşterea volumelor tranzacţionate

A- A A+
Anghel (BCR):Ridicarea pragului de deţinere la SIF-uri va duce la creşterea volumelor tranzacţionate

Economistul şef şi directorul Direcţiei Strategie din cadrul BCR, Lucian Anghel, susţine că se aşteaptă ca măsura de ridicare a pragului de deţinere la SIF-uri să aibă ca efect imediat o creştere a volumelor tranzacţionate şi a încrederii în Bursă.

„Prin această decizie se elimină una dintre barierele pe care investitorii, atât români, cât şi internaţionali, le aveau atunci când intenţionau să realizeze investiţii de portofoliu la Bursa de Valori Bucureşti.  Mă aştept ca măsura să aibă ca efect imediat o creştere a volumelor tranzacţionate şi a încrederii în Bursă. Cred că este un pas foarte bun, având în vedere privatizările importante planificate pentru anul 2012”, a declarat Lucian Anghel.

El susţine că BVB are un potenţial de dezvoltare pe termen lung mult peste cel al sistemului bancar, dacă toţi actorii importanţi pentru această piaţă reuşesc să-şi unească forţele pentru o viziune pe termen mediu şi lung.

„Exista o fereastră de oportunitate unică pentru Bursa de Valori în 2012 pe care nu avem dreptul s-o raăm, dacă dorim să dezvoltăm în România şi alte instrumente de finanţare decât cele bancare”, a mai spus Lucian Anghel..

Proiectul de lege privind majorarea pragului de deţinere la SIF-uri de la 1% la 5% a fost adoptat joi de Camera Deputaţilor, for decizional. Principala modificare adusă în lege arată că “orice persoană poate dobândi cu orice titlu sau poate deţine singur ori împreună cu persoanele cu care acţionează concertat acţiuni emise de către societăţile de investiţii financiare rezultate din transformarea fondurilor proprietăţii private, dar nu mai mult  de 5% din capitalul social al societăţilor de investiţii financiare”.

În 2005, pragul de detinere la SIF-uri fusese majorat de la 0,1% la 1%.

SIF-urile au crescut joi cu 15% la Bursă după anunţarea deciziei de majorare a pragului. În jurul orei 13.00, SIF-urile şi-au temperat creşterile la 9%.

Proiectul de majorare a pragului de deţinere la SIF-uri a fost iniţiat în iunie 2009 şi aprobat de Senat în noiembrie 2009.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails