ANIS: Impozitarea veniturilor programatorilor IT va duce la plecarea din ţară a multinaţionalelor


Măsura propusă de Guvern cu privire la eliminarea scutirilor de la impozitul pe venit a programatorilor IT va duce la plecarea din ţară a companiilor multinaţionale din domeniu şi implicit a specialiştilor, a declarat luni pentru Agenţia NewsIn preşedintele ANIS, Liviu Drăgan.

„Scutirea de la impozitul pe venit a transformat industria IT într-o industrie modernă, în care au fost realizate multe investiţii străine, iar această nouă măsură o va transforma într-o industrie banală. Această măsură este o eroare”, a declarat pentru NewsIn preşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), Liviu Drăgan.

El a adăugat că asociaţia pe care o reprezintă nu a fost consultată în luarea acestei decizii. De asemenea, acesta a mai spus că speră ca măsura ce priveşte programatorii IT să nu fie aprobată de Parlament.

Guvernul impune eliminarea scutirilor de la impozitul pe venit acordate programatorilor în domeniul IT, se arată în memorandumul suplimentar de înţelegere între UE şi România, obţinut de NewsIn.

Sursa: NewsIn