Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Anunt privind obligatia depunerii situatiilor financiare semestriale de catre persoanele juridice

A- A A+
Anunt privind obligatia depunerii situatiilor financiare semestriale de catre persoanele juridice

Sistemul de raportare contabilă la 30 iunie 2011 a operatorilor economici, aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2234/29 iunie 2011 se aplică de persoanele care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri peste echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro.

Operatorii economici care nu au desfăşurat activitate de la data înfiinţării până la 30 iunie 2011, cei care în tot semestrul I 2011 s-au aflat în inactivitate temporară, precum şi persoanele juridice care se află în curs de lichidare, potrivit legii, nu întocmesc raportări contabile la 30 iunie 2011.
Nu întocmesc raportări contabile nici entităţile nou-înfiinţate în cursul anului 2011.

Programul privind Situatiile financiare la data de 30.06.2011 poate fi descarcat de pe site-ul ANAF,  www.anaf.ro – domeniul, Asistenta contribuabili – subdomeniul, Programe utile.
Termenul pentru întocmirea si depunerea la organul fiscal a situaţiilor financiare semestriale, este data de 16 august 2011.

Pentru nedepunerea, potrivit  legii, a situaţiilor financiare, organele fiscale vor aplica amenzi  de la 2000 la 5000 lei.

Situatiile financiare semestriale  se depun numai la organul fiscal teritorial .

Sursa: Agentia Nationala de Administrare Fiscala- Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Cluj

Related Posts with Thumbnails