Arhitecţii clujeni văd cu alţi ochi amplasarea teraselor în centrul istoric


O terasă pe modelul celei de la Klausenburg Café a fost acceptată de către Comisia de Urbanism pe strada Emil Isac. Doar pe latura nordică a Pieţei Unirii nu se vor autoriza terase.

Specialiştii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) au decis să accepte mai multe terase deoarece existenţa acestora reprezintă unul din puţinele avantaje pe care centrul le are în lupta cu mallurile. Noile propuneri vor fi avizate în limita regulamentului existent şi a proiectului de reamenajare a centrului istoric.
O propunere de amplasare a unei terase sezoniere pe str. Emil Isac nr. 25, supusă atenţiei CTATU, i-a făcut pe specialişti să regândească strategia privind popularea cu terase a centrului.

Deşi regulamentul primăriei nu permite amenajarea de terase pe trotuarele în vecinătatea cărora există trafic intens sau se parchează, specialiştii din CTATU s-au pronunţat, după discuţii şi negocieri, în favoarea unor astfel de propuneri ca o modalitatea de a-i încuraja pe clujeni să folosească zona central.

SURSA: ClujToday