Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Ariton:România va fi afectată de contextul financiar internaţional,efectele negative vor fi limitate

A- A A+
Ariton:România va fi afectată de contextul financiar internaţional,efectele negative vor fi limitate

Ministrul economiei, comerţului şi mediului de afaceri, Ion Ariton, a declarat marţi că România va fi afectată de contextul financiar internaţional, dar că măsurile pe care Guvernul le-a luat în ultima perioadă vor limita efectele negative.

„Evaluarea modului în care reacţionează în acest moment bursele din întreaga lume şi a efectelor economice pe care le provoacă reprezintă una dintre priorităţile noastre în acest moment. În acelaşi timp, situaţia financiară internaţională constituie un motiv suplimentar pentru a continua cu şi mai multă determinare procesele de restructurare şi eficientizare a economiei româneşti”, a precizat Ariton.

Potrivit acestuia, rolul măsurilor de reformă promovate de guvernanţi este acela de a crea o economie stabilă şi eficientă, care să aibă capacitatea de a reacţiona în momente de criză.

„Rolul măsurilor de reformă pe care ministerul şi Guvernul le-au promovat şi au obligaţia să le aplice în continuare este tocmai acela de a crea o economie stabilă şi eficientă, mai puţin vulnerabilă, care să aibă capacitatea de a reacţiona în momente de criză. Vrem ca societăţile cu capital de stat să nu mai fie un balast pentru economia României. Nu spun că România nu va fi afectată de contextul financiar internaţional, dar cred că măsurile pe care Guvernul le-a luat în ultima perioadă şi care au readus economia pe creştere vor limita efectele negative”, a mai menţionat Ariton.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails