Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

ATEbank scoate la vânzare participaţia la subsidiara din România

A- A A+
ATEbank scoate la vânzare participaţia la subsidiara din România

Agricultural Bank of Greece informează că scoate la vânzare pachetul majoritar de acţiuni la subsidiara din România, reprezentând 93,27% din capitalul social al ATEbank România, se arată într-un anunţ al băncii.

„Agricultural Bank of Greece, în contextul amplului program de privatizare care are loc în Grecia, a decis să dispună, printr-o licitaţie publică deschisă, pentru un investitor, întreaga participaţie de 93.27% (care include un pachet de 9,27%, care va fi achiziţionat de la IFC-International Finance Corporation – până la 15 decembrie 2011), în capitalul social al ATEbank România SA”, se arată în anunţ.

Banca precizează că a ales compania Deloitte în calitate de consultant. De asemenea, în anunţ se precizează că scrisorile de intenţie se pot depune la consultant până la data de 16 ianuarie 2012, ora 17 (ora Atenei).

ATEbank România a început operaţiunile la 1 octombrie 1990, sub denumirea Mindbank şi a fost prima bancă din România, după 1989, cu participaţii deţinute de investitori străini. În 2006, ATEbank a achiziţionat pachetul majoritar din Mindbank şi a procedat la redenumirea băncii ca ATEbank România.

Pe parcursul ultimilor ani, banca a reuşit să îşi extindă reţeaua de sucursale şi prezenţa geografică de la 12 sucursale în 2006 (în 12 oraşe) şi niciun ATM, la 30 de sucursale (în 19 oraşe) şi 49 ATM-uri.

Banca are acum 317 de angajaţi, iar la 30 iunie 2011 avea active totale de 382,7 milioane euro.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails