Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Banca Carpatica propune acţionarilor majorarea capitalului social cu 23%, la 342,45 milioane lei

A- A A+
Banca Carpatica propune acţionarilor majorarea capitalului social cu 23%, la 342,45 milioane lei

Directoratul Banca Carpatica (BCC) propune acţionarilor majorarea capitalului social cu 63,5 milioane lei, la 342,45 milioane lei prin aport în numerar din partea acţionarilor, propunerea fiind introdusă pe odinea de zi a adunării generale din 9 octombrie, se arată în convocarea AGA.

În prezent, Banca Comercială Carpatica are un capital social de 278,95 milioane lei.

„Motivul majorării constă în capitalizarea băncii pentru a asigura o rezistenţă mai bună la şocurile macroeconomice şi sistemice şi pentru a susţine liniile de afaceri ale băncii”, se arată în convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor.

Dacă propunerea va fi aprobată de acţionari, vor fi emise 635 milioane de acţiuni, la un preţ de emisiune de 0,1 lei, egal cu valoarea nominală.

Acţionarii băncii îşi vor putea exercita drepturile de preferinţă în interiorul termenului de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial şi vor avea dreptul să subscrie un număr de acţiuni proporţional cu numărul de acţiuni pe care le deţin. Pentru fiecare acţiune deţinută se vor subscrie un număr de 0,2276 acţiuni.

Totodată, acţionarii băncii vor mai avea pe ordinea de zi alegerea a doi noi membri ai consiliului de supraveghere. Candidaturile pot fi depuse până la data de 24 septembrie 2010. Candidaţii pot fi nominalizaţi de către actualii membrii ai consiliului de supraveghere sau de către acţionarii băncii.

Banca Comericală Carpatica (BCC) a înregistat la finalul primului semestru din 2010 un profit din exploatare de 40,25 milioane lei, în timp ce costul net al riscului de credit a fost de 146,71 milioane lei după primele şase luni, astfel că pierderile băncii s-au adâncit la 106,46 milioane lei.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.arb.ro

Related Posts with Thumbnails