Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Banca Transilvania va raporta un profit net de 22 milioane lei pentru primul trimestru

A- A A+

Banca Transilvania (TLV) va raporta un profit net de 22 milioane lei pentru primele trei luni ale acestu ian, faţă de un milion lei în ianuarie-martie 2009, creştere datorată venitului mai mare din dobânzi, însă atenuată de provizioanele încă ridicate, anticipează analiştii contactaţi de Reuters.

Provizioanele nete pentru credite neperformante sunt estimate de analişti în urcare cu 91% faţă de primele trei luni ale anului trecut, de la 91,6 milioane lei la 175 milioane lei, ca urmare a recesiunii economice, care a determinat creşterea numărului de insolvenţe, în special în rândul întreprinderilor mici şi mijlocii, principala zonă de activitate a băncii, potrivit Reuters.

Provizioanele anticipate pentru primul trimestru sunt similare cu cele constituite în ultimul trimestru al anului trecut.

Scăderea costurilor de finanţare ar putea ajuta BT să-şi îmbunătăţască marjele pe dobânzi şi să recupereze din cheltuielile pentru provizioane.

Banca Transilvania va prezenta joi rezultatele pentru primul trimestru.

Estimările analiştilor pentru profitul net au variat între 14,1 milioane lei şi 29,6 milioane lei, iar în cazul provizioanelor de la 169 milioane lei la 181 milioane lei. La sondaj au participat cinci analişti.

Sursa: MEDIAFAX

Related Posts with Thumbnails