Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Băncile nu se grăbesc să comunice noile norme de creditare

A- A A+
Băncile nu se grăbesc să comunice noile norme de creditare

Din luna februarie băncile vor trebui să vândă credite după noile reglementări ale Băncii Naţionale a României (BNR). Cu toate că au avut răgaz aproape 90 de zile, băncile comerciale nu au comunicat către BNR cum îşi vor elabora noile norme de creditare care îngreunează accesul clienţilor la împrumuturile în valută.

Doar Emporiki a comunicat ca a primit avizul BNR pentru a vinde credite după noile norme. Pe de altă parte, cea mai mare bancă locală după activele deţinute, BCR nici a transmis încă noile norme de creditare, informează www.zf.ro

Potrivit  noului regulament adoptat de banca centrală, Creditele imobiliare în euro pot fi vândute numai cu avans de cel puţin 25% din suma necesară achiziţiei, iar avansul la creditele imobiliare în alte valute decât euro va fi de minimum 40% din suma necesară achiziţiei. Creditele de consum vor avea o perioadă de rambursare de cel mult 5 ani. Totodată, clienţii care doresc să contracteze un credit de consum în valută trebuie să prezinte băncilor garanţii de 133% din valoarea sumei împrumutate.

Related Posts with Thumbnails