Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Băsescu: Riscul revenirii recesiunii în 2012 e major,Guvernul să-l compenseze creând locuri de muncă

A- A A+
Băsescu: Riscul revenirii recesiunii în 2012 e major,Guvernul să-l compenseze creând locuri de muncă

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, la B1 TV, că și-ar dori ca Executivul să compenseze riscul „major” al revenirii recesiunii în 2012 prin crearea de locuri de muncă.

„Sentimentul meu este – chiar dacă nimeni nu poate previziona – că în 2012 există un risc major de revenire a recesiunii. Aș vrea ca Guvernul să compenseze riscul de recesiune prin crearea de locuri de muncă. Să ne facă cât mai puțin dependenți de împrumuturile externe care au devenit tot mai scumpe datorită situației economice globale, nu datorită României”, a explicat Băsescu.

El a arătat că dobânzile sunt în creștere și că o variantă de creare de locuri de muncă ar fi redeschiderea minelor de suprafață. „De ce să ne înglodăm în datorii cu dobânzi mari dacă avem posibilitatea să creăm locuri de muncă aici? Nu numai prin utilizarea banilor europeni, pentru că ei nu vor putea compensa nevoia de locuri de muncă într-o eventală intrare în receseiune, dar avem posibilitatea să redeschidem mine de suprafață”, a precizat șeful statului.

În plus, Băsescu şi-a exprimat dorinţa ca până la sfârşitul acestui an să fie pregătite „câteva mii de locuri de muncă”, astfel încât în 2012 să fie compensat efectului situaţiei economice.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails