Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

BCR a dat 2.400 de credite prin Prima Casă 4, valoarea medie a împrumutului a fost de 39.000 euro

A- A A+
BCR a dat 2.400 de credite prin Prima Casă 4, valoarea medie a împrumutului a fost de 39.000 euro

Banca Comercială Română (BCR) a acordat 2.400 credite prin programul Prima Casă 4, respectiv un volum de 93,5 milioane euro, valoarea medie a împrumutului fiind de 39.000 euro, a declarat sâmbătă şeful departamentului Credite Garantate din cadrul BCR, Ioana Mihai.

Numărul total de credite Prima Casă, acordate în perioada august 2009 – august 2011 este de 17.300, iar volumul total este de 700 milioane euro, potrivit raportului „Perspectivele programului Prima Casă pe piaţa creditării ipotecare din România”, prezentat de BCR, într-un seminar la Mamaia.

Valoarea medie a creditelor acordate prin cele patru programe Prima Casă este de 40.500 euro, iar creditele neperformante reprezintă aproximativ 0,1%.

În ceea ce priveşte impactul noilor reguli de creditare propuse de BNR, Ioana Mihai susţine că din perspectiva creditării ipotecare solicitarea unui avans de 30% în cazul creditelor acordate în euro va conduce la accelerarea utilizării plafonului alocat pentru Prima Casă şi din acestă perspectivă cel puţin în 2012 cei care doresc să-şi achiziţioneze o locuinţă şi întrunesc condiţiile programului nu vor fi afectaţi.

Ioana Mihai a mai declarat că, totuşi, clienţii care au în proprietate o locuinţă şi ar dori să o schimbe cu una mai spaţioasă vor întâmpina dificultăţi datorită avansului de 30%.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails