BCR a lansat un nou depozit în lei pe doi ani cu dobândă fixă de 14% la scadenţă


BCR a lansat pentru clienţii săi persoane fizice un nou depozit în lei pe doi ani cu dobândă fixă de 14% la scadenţă – MaxiPlus, iar, dacă se optează pentru constituirea depozitului prin intermediul serviciului de canale alternative BCR, dobânda ajunge la 14,5% la scadenţă, a anunţat marţi banca.

Dobânzile la depozitele în euro cresc cu 0,50 puncte procentuale pe toate maturităţile. Promoţia „Bonus de dobândă pentru clienţii cu cont de salariu la BCR” continuă şi în luna octombrie: plus 0,50 puncte procentuale la depozitele la termen standard şi plus 0,25 puncte procentuale la conturile de economii.

„Evoluţiile recente ale pieţei bancare arată că românii au redevenit preocupaţi să economisească. Acest lucru este un semnal bun pentru o ţară care are una dintre cele mai scăzute rate de economisire şi care, în contextul internaţional actual, trebuie să-şi revizuiască modelul de creştere. BCR vine, astfel, în întâmpinarea lor cu o ofertă deosebită – depozit pe 24 de luni, dobândă fixă de 14% la scadenţă, fără comision de retragere. În plus, dacă clienţii doresc să îşi retragă banii înainte e termen beneficiază de dobânzi extreme de atractive”, a declarat Cătălina Nicoleta Zincenco, şef Departament în cadrul Direcţiei de Management al Produselor Retail din cadrul BCR.

În plus, pentru depozitele constituite prin intermediul serviciului de canale alternative BCR dobândă ajunge la 14,5% la scadenţă.

Depozitul MaxiPlus nu are o sumă minimă de deschidere, iar la scadenţă, sau oricând după această dată clienţii nu plătesc comision de retragere numerar.

În cazul în care clienţii lichidează depozitul înainte de data scadenţei, banca bonifică următoarele dobânzi pentru perioada de deţinere a depozitului: până la 6 luni: 3% pe an, 6 – 12 luni: 4% pe an, 12 – 18 luni: 5% pe an, 8 – 24 luni, exclusiv data scadenţei: 6% pe an.

De asemenea, BCR majorează, începând de marţi, dobânzile la depozitele în euro cu 0,5 puncte procentuale pentru toate maturităţile.

„În prima jumătate a acestui an depozitele în lei atrase de la populaţie, la nivelul sistemului bancar românesc, s-au majorat cu 7% (iunie 2011, faţă de iunie 2010), ritm dublu faţă de semestrul întâi din anul precedent. Pe primul loc în topul românilor care au economisit se număra bucureştenii, urmaţi de olteni şi ardeleni. Pe următoarele locuri se situează moldovenii şi muntenii. Deşi trendul este pozitiv, rămâne încă prezent un element de vulnerabilitate: scadenţele foarte scurte ale depozitelor (95% sunt până la 1 an), în ciuda faptului că, de regulă, ele sunt destul de stabile. Probabil că şi oferta băncilor pe maturităţi mai lungi nu a reuşit până acum să fie suficient de atractivă pentru a modifica acest comportament”, a precizat Cătălina Nicoleta Zincenco, şef Departament în cadrul Direcţiei de Management al Produselor Retail din cadrul BCR.

Sursa: NewsIn