Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

BCR a scăzut dobânda şi avansul la oferta de leasing pentru utilaje agricole

A- A A+
BCR a scăzut dobânda şi avansul la oferta de leasing pentru utilaje agricole

BCR a scăzut dobânda la oferta de leasing pentru utilaje agricole la 7,9%, cu 0,5 puncte procentuale sub dobânda standard la leasing, în timp ce avansul a fost redus cu 5 puncte procentuale, la 15%, încurajând fermierii să profite de programul Rabla pentru Tractoare, a anunţat marţi banca.

Banca precizează că dobânda este variabilă şi oferă şase luni asigurare gratuită pentru utilajele agricole.

„În această perioadă a anului, principalele nevoi ale micilor fermieri sunt legate de finanţarea achiziţiilor de seminţe, motorină, îngrăşăminte etc. De aceea, am creat o ofertă specială care cuprinde finanţare în leasing pentru utilajele agricole, credite pentru capitalul de lucru, pentru investiţii, precum şi depozite, operaţiuni şi asigurări. În mod special, credem că acum este momentul ca micii fermieri să scape de utilajele vechi şi să îşi achiziţioneze maşini agricole performante”, a declarat Melania Mirea, responsabil Afaceri şi Produse pentru Microîntreprinderi, în cadrul BCR.

În cadrul ofertei BCR, creditele au o structura de garanţii flexibilă, axată pe garanţiile acordate de fondurile de garantare şi pe echipamente, inclusiv cele achiziţionate din credit. Depozitele în lei beneficiază de un bonus de 0,25% la dobândă, iar preţul pentru asigurarea culturilor, a bunurilor sau a întreruperii activităţii este redus cu 5%.

Comisionul lunar de administrare zero lei în primele şase luni de la achiziţionarea Pachetului Antreprenor Activ înseamnă, de fapt, relaţie gratuită cu banca timp de jumătate de an, pachetul respectiv asigurând gratuitatea tuturor plăţilor şi încasărilor în lei.

BCR a finanţat, în campania agricolă de primăvara, microîntreprinderi din principalele zone agricole ale ţării, îndeosebi din jumătatea sudică a României, care concentrează mari suprafeţe agricole. Majoritatea împrumuturilor acordate au fost pentru finanţarea capitalului de lucru, valoarea medie a unui credit fiind de circa 125.000 lei. Majoritatea clienţilor care au aplicat pentru finanţare au avut o cifră de afaceri de circa 200.000 euro.

„Agricultura are un an bun şi susţinem producătorii agricoli. Perspectivele sunt bune, dar e loc de mai mult, de exemplu pe partea de leasing pentru tractoare. Este însă necesară o comasare a parcelelor de teren pentru o exploatare eficientă”, a declarat preşedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels.

Banca Comercială Română, membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor şi 668 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor cu peste 10.000 de locuitori din întreaga ţară.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails