Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Benzinăriile ecologice vor ajunge şi în România, de anul viitor

A- A A+
Benzinăriile ecologice vor ajunge şi în România, de anul viitor

Soluţiile ecologice încep să fie tot mai populare în România, iar companiile din sectorul enertic îşi anunţă intemţiile de adopta resurse mai puţin  poluante.  Printre acestea, reprezentanţii MOL au afirmat recent că vor deschide prima benzinărie „verde” din ţară, până cel târziu în 2013.  Investiţia va fi de 1 milion euro

Conceptul de benzinărie ecologică, în viziunea MOL, presupune scăderea consumului de energie cu 55%, ceea ce înseamnă o economie de peste 17.000 euro într-un an, ori reducerea substanţiala a emisiilor de CO2.

În timpul zilelor insorite, bezinaria eco işi poate genera în totalitate energia de care are nevoie.

“ Nu va fi un proiect la scară largă, dar nici un stunt de imagine. Obiectivul este să testăm soluţii de proiectare avansate şi inovative, care să răspundă cerinţelor viitorului. Într-o benzinărie eco, se pot face, anual, economii de peste 7.000 metri cubi la gaze naturale, iar la energie electrică de 120.000 kW/h”, a declarat, pentru www.green-report.ro, Adina Ionescu PR&Brand Coordinator, MOL Romania. Benzinăriile verzi vor fi acoperite de diferite plante care jor juca rolul unui aparat de aer condiţionat natural.

Related Posts with Thumbnails