Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

BERD a vândut pachetul de 5% din acţiuni deţinut la BRD, cu 454,72 milioane lei

A- A A+
BERD a vândut pachetul de 5% din acţiuni deţinut la BRD, cu 454,72 milioane lei

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a vândut miercuri pe Bursa de Valori Bucureşti 34,8 milioane de acţiuni, reprezentând întreaga sa participaţie, de 5%, deţinută la BRD-Groupe Societe Generale, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Pachetul de 5% din acţiunile BRD (34,8 milioane de acţiuni) s-a vândut prin opt tranzacţii speciale, în valoare de 454,72 milioane lei (107 milioane euro).

„Retragerea noastră din BRD-Groupe Societe Generale vine în contextul în care România a devenit mai atractivă pentru investitorii instituţionali. Suntem mândri că am contribuit la succesul BRD-Groupe Societe Generale. Rămânem dispuşi să cooperăm cu BRD-Groupe Societe Generale în România şi în alte zone în care activăm şi să păstrăm o relaţie strânsă cu banca”, a declarat director în cadrul BERD, Nick Tesseyman.

BERD a devenit acţionar al BRD în noiembrie 1999, achiziţionând atunci doar 5% din acţiuni, în încercarea de a oferi susţinere internaţională băncii recent privatizate. Societe Generale cumpărase 51% din acţiunile BRD în martie 1999.

BRD-Groupe Societe Generale a fost apoi listată la Bursa de Valori Bucureşti pe 15 ianuarie 2001.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails