Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

BERD acordă BT Leasing Moldova 2 milioane euro pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii

A- A A+
BERD acordă BT Leasing Moldova 2 milioane euro pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă BT Leasing Moldova (BTL) un împrumut de două milioane de euro pentru a asigura un flux constant de finanţare pentru procurarea utilajelor şi echipamentelor de către întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) din Republica Moldova.

Împrumutul reprezintă cea de a doua investiţie efectuată de BERD în sectorul de leasing din Republica Moldova în baza acordului cadru pentru sectorul financiar din Republica Moldova, în valoare de 70 de milioane de euro, aprobat în 2008.

În cadrul primei sale tranzacţii de leasing din Republica Moldova, încheiată în decembrie 2010, BERD a sprijinit compania Total Leasing, un alt operator de leasing important din Republica Moldova.

BT Leasing Moldova, subsidiară a grupului financiar al Băncii Transilvania, va oferi finanţare pentru echipamente şi utilaje, acordând contracte de leasing pe termene mai îndelungate pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

„Cu toate că economia Republicii Moldova se redresează şi creşte cererea de finanţare din partea întreprinderilor mici şi mijlocii, volumul creditelor bancare noi pentru companii rămâne limitat”, se arată în comunicat.

BERD precizează că îşi diversifică produsele de finanţare disponibile pentru întreprinderile mici şi mijlocii ca răspuns la această cerere de finanţare, IMM-urile reprezentând aproximativ 98% din economia Republicii Moldova.

„Industria de leasing din Republica Moldova rămâne subdezvoltată, iar companiile de leasing se confruntă cu dificultăţi în asigurarea finanţării pe termen lung. Acest lucru afectează disponibilitatea surselor alternative de finanţare pentru companiile locale, împiedicând dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii”, se mai arată în comunicat.

De la începutul operaţiunilor sale în Republica Moldova, BERD a investit peste 460 milioane de euro în diverse sectoare ale economiei, mobilizând suplimentar investiţii de peste 320 milioane de euro.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails