Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

BERD lansează un program de finanţare pentru companiile din domeniul tehnologiilor avansate

A- A A+
BERD lansează un program de finanţare pentru companiile din domeniul tehnologiilor avansate

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) lansează un nou program de investiţii de capital de risc pentru companiile nou-înfiinţate sau în fază de creştere ce operează în sectorul tehnologiilor avansate.

Programul este un angajament pe termen lung pentru finanţarea tehnologiilor avansate în zona de operare a BERD, incluzând şi zona de sud şi est Mediteraniană, unde banca pune la dispoziţie un fond cu un capital de până la 100 milioane euro, o echipă dedicată, un comitet consultativ, incluzând şi experţi externi şi procesul de aprobare.

Potrivit BERD, în ciuda faptului că regiunea în care operează banca este una cu o populaţie educată şi multe inovaţii tehnologice, investiţiile de capital de risc sunt insuficiente. Chiar ţări cu industrii tehnologice promiţătoare, ca Rusia şi Turcia, nu au acces la suficiente finanţări cu capital de risc.

“Recunoscând cererea pieţei, programul băncii de 100 milioane euro capital de risc va co-investi alături de investitori privaţi în companiile din sfera tehnologiilor inovative din ţările de operare BERD, cu scopul de a fi un catalizator al interesului investitorilor şi de a sprijini apariţia unui ecosistem de capital de risc în regiunea noastră”, a declarat prim-vicepresedintele BERD, Varel Freeman.

“Datorită expertizei noastre locale, BERD poate reuni investitori internaţionali de capital de risc şi companii locale în stadiul de creştere activă. În regiune există foarte puţine fonduri de investiţii cu capital de risc, şi de aceea potenţialul este semnificativ pentru, ca să menţionăm numai câteva, înfiinţarea de locuri de muncă, creşterea economică, promovarea inovaţiei şi veniturile din impozite ce pot fi obţinute ca rezultat al succesului acestor companii dinamice din domeniul tehnologiilor”, a declarat Alain Pilloux, Director Executiv BERD pentru Industrie, Comerţ şi Agribusiness.

Noul program al BERD va targeta companiile inovative mici şi mijlocii cu poţential mare de dezvoltare, care operează în domeniile software, servicii de web, semiconductori şi materiale noi, comunicaţii, mobilitate şi media, tehnologii curate. Banca estimează că va investi în următorii patru ani în 10-20 de companii din regiune şi va caută sa investească împreună cu investitori de capital de risc de top locali şi internaţionali.

BERD va colabora cu investitori de capital de risc experimentaţi pentru a identifica antreprenori de calitate şi echipe manageriale cu idei inovatoare, şi va sprijinii aceste companii în etapa în care acestea trec de la stadiul de dezvoltare a produsului la cel de comercializare sau de la un stadiu de venituri iniţiale la o oportunitate majoră pe piaţa internaţională. Programul îşi propune să sprijine companiile care au deja venituri şi/sau parteneriate strategice şi care pot demonstra un puternic potenţial de creştere.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails