Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

BNR ar putea reduce dobânda cheie la 5,75%

A- A A+
BNR ar putea reduce dobânda cheie la 5,75%

Banca Naţională a României (BNR) ar putea scădea joi dobânda de politică monetară de la 6% la 5,75%, potrivit unui sondaj realizat de Reuters.
Specialiştii finaciari consideră că având în vedere încetinerea inflaţiei BNR şi-ar putea permite reducerea dobânzii cheie cu 0,25 puncte proncentuale, în ciuda riscurilor finaciare generate de criza din zona euro, informează www.mediafax.ro
Şase dintre analiştii consultaţi opinează că BNR va decide reducerea dobânzii cheie, în timp ce cinci dintre experţii finaciare preconizează că va fi menţinut nivelul actual de 6%, ţinând cont de riscurile din zona euro şi de faptul că leul încă este slab.
În cazul reducerii dobânzii, leul s-ar putea deprecia, însă impactul va fi probabil doar pe termen scurt, deoarece dobânzile vor rămâne relativ ridicate comparativ cu alte state din Uniunea Europeană. Pe de altă parte, o astfel de măsură ar putea atrage investitorii, iar randamentele la leu ar rămâne ridicate precizează www.dailybusiness.ro
Inflaţia anuală a fost de 3,44% în luna noiembrie, dar randamentele investiţiilor finaciare nu au reuşit să o depăşească.

Related Posts with Thumbnails