Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

BNR recomandă băncilor să fie mai indulgente cu clienţii care nu-şi pot achita creditele

A- A A+
BNR recomandă băncilor să fie mai indulgente cu clienţii care nu-şi pot achita creditele

Cum la 225.000 de credite se înregistrează în acest moment restanţe de plată, băncile comerciale ar trebui să relaxeze condiţiile de restructurare a creditelor pentru unii clienţi, a declarat directorul Direcţiei de Supraveghere a BNR, Nicolae Cintează.

„La creditele deja existente, deja cu probleme, se adaugă noi credite. Ponderea creditelor afectate de restanţă în total credite este de 24%. Neperformanţa va fi destul de ridicată în prima parte a anului viitor”, a motivat directorul BNR, potrivit www.mediafax.ro. Prin măsurile de restructurare, băncile ar trebui să arate înţelegere faţă de clienţii care au problem financiare, dar reuşesc să plătească măcar parţial ratele la credite, a mai explicat Cintează.

În principiu, restructurarea creditelor reprezintă procesul ce permite celor care au contractat împrumuturi de la bănci, persoane fizice şi juridice, şi care întâmpină dificultăţi legate de fluxul numerar să modifice de comun acord cu băncile condiţiile creditării (valoarea dobânzilor, perioada de graţie). Restructurarea doreşte să evite executarea silită a celui creditat.

Related Posts with Thumbnails