Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

BNR: Zece bănci au consemnat noi injecţii de capital în primul semestru,care au cumulat 400 mil lei

A- A A+
BNR: Zece bănci au consemnat noi injecţii de capital în primul semestru,care au cumulat 400 mil lei

Zece bănci au consemnat noi injecţii de capital în primul semestru, care au cumulat aproximativ 400 milioane lei, pentru menţinerea unui grad înalt de capitalizare şi pentru îmbunătăţirea rezistenţei la „şocurile exogene”, potrivit unui raport al BNR, publicat luni.

„În primul semestru al anului 2011, un număr de zece bănci au consemnat noi injecţii de capital (care au cumulat aproximativ 400 milioane lei). Creşterile de capital au fost necesare pentru menţinerea unui grad înalt de capitalizare şi, respectiv, pentru îmbunătăţirea rezistenţei la şocurile exogene, în condiţiile în care capacitatea de a desfăşura o activitate profitabilă a fost subminată de procesul de deteriorare a calităţii creditelor din bilanţurile băncilor”, se precizează în „Raportul asupra stabilităţii financiare”.

Băncile care desfăşoară activitate în România vor fi nevoite să-şi ajusteze costurile, astfel încât să rămână profitabile într-un mediu caracterizat de adâncirea competiţiei, se mai spune în raport.

„Anul 2010 a cumulat majorări de capital în sumă de 2.715 milioane lei, efectuate de acţionarii unui număr de 15 bănci, acestea determinând o creştere anuală, în termeni reali, a capitalului social agregat cu 11%, faţă de o creştere de 6% în anul 2009”, potrivit BNR.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails