Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Bonusurile bancherilor vor fi monitorizate de Comitetul de Stabilitate Financiară al G20

A- A A+
Bonusurile bancherilor vor fi monitorizate de Comitetul de Stabilitate Financiară al G20

După ce bonusurile încasate de bancheri au scandalizat opinia public, în condiţiile în care veniturile populaţiei au scăzut atât în America cât şi în Europa, ei vor putea fi reclamaţi la Comitetul de Stabilitate Financiară, autoritate de reglementare a sectorului financiar creată de G20 în cazul în care au dovezi solide de încălcare a regulilor referitoare la acordarea bonusurilor. Practicile instituţiilor financiare în domeniul beneficiilor plătite directorilor au avut o contribuţie majoră la criza financiară mondială, se arată într-un comunicat al instituţiei, care a înfiinţat un birou de procesare a reclamaţiilor la adresa băncilor care nu aplică regulile G20.

„Diferenţele între nivelurile bonusurilor nu trebuie să fie considerate o dovadă în sine a unei practici incorecte, potrivit Comitetului, care precizează că băncile reclamante trebuie să aducă dovezi detaliate referitoare la aplicarea incorectă a regulilor.

Reglementările G20 limitează plata bonusurilor în numerar, iar beneficiile în acţiuni trebuie acordate pe parcursul mai multor ani, informează www.mediafax. În cazul în care performanţele realizate de bancheri se vor dovedi nereale, există un mecanism de recuperare a bonusurilor.

Related Posts with Thumbnails