Bosch caută ingineri pentru noua fabrică de la Cluj


Grupul Bosch începe să caute ingineri cu diferite specializări şi personal din domeniul economic şi administrativ pentru noua investiţie de la Cluj.

Grupul Bosch a demarat, la începutul lunii mai a acestui an, lucrările de construcţie pentru noua fabrică din Cluj, destinată producţiei şi dezvoltării unităţilor electronice de comandă pentru industria auto. Posturile libere sunt afişate pe site-ul companiei, la secţiunea „Cariere“, şi pe două site-uri specializate în recrurarea de personal.

Până la sfârşitul anului viitor, în jur de 325 de angajaţi îşi vor desfăşura activitatea în cadrul unităţii de la Cluj, atât în domeniul producţiei şi cercetării, cât şi în cel administrativ. De-a lungul următorilor ani, locaţia urmează să fie extinsă. Deoarece lucrările de construcţie avansează conform planului, urmând a fi finalizate în a doua jumătate a anului 2013, Bosch demarează angajarea de personal.

„Cluj va deveni pentru Bosch un centru extrem de important, urmând ca aici să se construiască atât un centru de cercetare şi dezvoltare, cât şi o unitate de producţie pentru industria auto. Bosch acordă o mare importanţă pregătirii angajaţilor săi, iar posturile pe care dorim să le ocupăm presupun perioade diferite de adaptare şi training. Întrucât poziţia de inginer necesită o perioadă de acomodare şi de training mai îndelungată, vom începe căutările pentru aceste poziţii. Într-o primă fază căutăm ingineri atât pentru centrul de cercetare şi dezvoltare de la Cluj, cât şi ingineri pentru unitatea de producţie, aceştia urmând să fie trimişi pentru şcolarizare la fabricile Bosch din Germania, Franţa sau Ungaria“ a declarat Brigitte Eble (foto), director general al Robert Bosch SRL şi reprezentanta grupului Bosch în România.

Într-o primă fază, cea de construcţie, investiţiile planificate se ridică la valoarea de 77 de milioane de euro. Noul centru va avea o suprafaţă totală de circa 38.000 de metri pătraţi.

Din punct de vedere organizaţional, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care produce unităţi electronice de comandă, semiconductori şi senzori pentru industria auto şi alte domenii. Divizia are 17 unităţi de producţie la nivel mondial şi un număr de aproximativ 20.000 de angajaţi.

Până în prezent, Grupul Bosch este reprezentat în România în Bucureşti, Blaj şi Timişoara.