Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Bursa Bucureşti a continuat linia ascendentă. Acţiunile Petrom se apreciază

A- A A+
Bursa Bucureşti a continuat linia ascendentă. Acţiunile Petrom se apreciază

Potrivit tendinţei resimţite la nivelul burselor europene, Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a crescut cu 1%, iar majoritatea acţiunilor au deschis luni, 20 februarie, în uşoară creştere.

Titlurile companiilor din sectorul energetic au dus indicele BET-NG cu 1,8% peste nivelul şedinţei precedente. La finalul zilei de luni titlurile OMV Petrom (simbol SNP) au ajuns la un preţ de 0,38 lei pentru o unitate, în contextual creşterii tot mai mari a preţului ţiţeiului.  Petrom va raporta rezultatele financiare preliminare pentru anul trecut.

La finalul şedinţei din 20 februarie, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, avansa cu 1,4%.

„Cred că o mare parte dintre vânzători aşteaptă un nou val de cum­părători, iar acalmia de astăzi poate fi determinată şi de faptul că piaţa din SUA este închisă în această zi. Mulţi investitori aşteaptă acum convoca­toarele pentru AGA de bilanţ, în primul rând la SIF-uri, dar şi celelalte com­panii cu profit în creştere.

Din convocatoare şi materialele AGA, investitorii îşi pot face calcule şi astfel decid la care companii ar fi mai bine să cumpere, pentru a încasa dividende”, a declarat Adrian Tod, directorul general al firmei de brokeraj Rombell Secu­rities, citat de www.zf.ro.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 28,2 milioane lei (6,4 milioane euro), valoare cu aproape 8% peste ru­la­jul şedinţei precedente, de 26,2 mi­lioane lei (6 milioane euro).

Rulajul BVB a urcat cu 8% faţă de şedinţa anterioră, când bursa a crescut pe un fond de tranzacţionare scăzut. Investitorii au trazacţionat acţiuni în valoare de 28,2 milioane lei.

Related Posts with Thumbnails