Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Bursa de Valori Bucureşti vrea să ajungă lider pe piaţa financiară din Sud-Estul Europei

A- A A+
Bursa de Valori Bucureşti vrea să ajungă lider pe piaţa financiară din Sud-Estul Europei

Noua conducere a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) are drept prioritate creşterea numărului de investitori active şi atragerea a cât mai multe companii pentru listare.

Potrivit preşedintelului BVB, Lucian Anghel, care ocupă şi funcţia de economist-şef la BCR, Bursa poate deveni unul dintre principalele instrumente care să finaţeze economia naţională. De altfel, noul board îşi propune ca viziune ca bursa românească să ajungă lider pe piaţa de capital sud-est europeană.

Pentru îndeplinirea stategiei pe termen lung, vor fi urmărite 5 obiective principale cum ar fi personalul, produsele, partenerii, performanţa, promovarea şi educaţia financiară.

De altfel, BVB crede că va fi obţinută creşterea valorii pentru acţionari prin măsuri precum introducerea de reglementări simplificate şi îmbunătăţite, creşterea vizibilităţii emitenţilor şi încheierea cu succes a ofertelor publice pentru companiile de stat.
Cu puţin timp în urmă, BVB a anunţat că anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 5,13 milioane euro, cu 66,4% mai mare comparativ cu 2010.

Profitul  s-a cifrat la aproape 4 milioane euro, de trei ori mai mare comparativ cu anul precedent. Conform anumitor surse cea mai mare parte a profitului net a fost asigurată din sumele încasate de BVB ca dividente de la Depozitarul Central, unde deţine peste 60% din acţiuni. Astfel practic cele mai profitabile au fost pentru instituţie trasferurile realizate cu acţiunile Fondului Proprietatea.

Chiar dacă lichiditatea a scăzut cu 40% şi mulţi investitori sunt în aşteptare, la şedinţa din 13 februarie, BVB a incheiat în crestere cu 1,02% şi a  ajuns la pragul maxim al ultimelor şase luni.

Related Posts with Thumbnails