Bursele europene au închis indecis, pe o piaţă liniştită


Marile pieţe de capital ale continentului au închis şedinţa de luni indecis, după ce vineri, agenţia de evaluare Fitch a revizuit negativ ratingurile pentru credite ale Spaniei, iar bursa de la Londra şi Wall Street-ul au fost închise cu ocazia unor sărbători naţionale, informează Marketwatch .

Astfel, indicele DAX, al pieţei din Frankfurt, a încheiat şedinţa în uşoară creştere, cu 0,31%, până la 5.964,33 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, a pierdut 0,21%, la 3.507,56 puncte.

Titlurile europene s-au menţinut în mare parte a şedinţei de luni pe un trend pozitiv, după ce acţiunile spaniole au fost afectate de revizuirea negativă a ratingului Spaniei de către agenţia de evaluare economică Fitch la sfârşitul săptămânii trecute, iar pieţele din Portugalia şi Grecia au avut şi ele pierderi uşoare, conform Marketwatch.

De asemenea, acţiunile europene au beneficiat de comentariile preşedintelui Fed din Chicago, Charles Evans, care a declarat luni că problemele legate de datorii ale statelor europene ar putea determina banca centrală a Statelor Unite să amâne majorarea dobânzii cheie. Declaraţiile făcute de oficialul american au fost făcute în contextul unei conferinţe bancare de la Seul, eveniment organizat de Bank of Korea.

Sursa: NewsIn