Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Bursele europene recuperează pierderile, indicele Dow Jones a deschis pe verde

A- A A+
Bursele europene recuperează pierderile, indicele Dow Jones a deschis pe verde

Bursele europene au recuperat pierderile grele suferite de la deschiderea de marţi dimineaţă, în timp ce bursele americane au deschis pe verde, indicele Dow Jones urcând cu 1,2%, la 10.939 puncte, relatează BBC News.

Unii indici, cum ar fi FTSE 100 al Bursei din Londra, care scăzuseră cu până la 5,5%, erau pe plus la ora deschiderii Wall Street. Investitorii speră în ajutorul Federal Reserve, care ar urma să anunţe măsuri de relaxare a politicii monetare.

În acelaşi timp, China a făcut apel la o acţiune globală pentru a stabiliza pieţele. Într-o declaraţie dată după şedinţa guvernului, premierul chinez Wen Jiabao a făcut aluzie la problemele legate de datoriile Statelor Unite şi ale ţărilor din zona euro, invitând statele „importante” să pună în aplicare politici monetare responsabile pentru a ţine în frâu deficitele.

Pe de altă parte, pe piaţa acţiunilor, randamentul titlurilor de stat spaniole şi italiene a scăzut pentru a doua zi consecutiv. Banca Centrală Europeană a intervenit pe piaţă în încercarea de a păstra costuri scăzute pentru împrumuturile celor două ţări, care vor să evite un program de ajutor financiar de tipul celui oferit Greciei.

„Este cea mai gravă criză de după al Doilea Război Mondial şi ar fi putut fi cea mai gravă criză de după Primul Război Mondial, dacă liderii politici nu ar fi luat decizii importante”, a declarat şeful Băncii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, la un post de radio francez.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails