Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Bursele europene se prăbuşesc pe fondul temerii privind extinderea crizei datoriilor

A- A A+
Bursele europene se prăbuşesc pe fondul temerii privind extinderea crizei datoriilor

Bursele europene s-au prăbuşit, marţi, pe fondul îngrijorărilor privind posibilitatea extinderii în Italia şi Spania a crizei datoriilor din zona euro, relatează BBC.

Cel mai important indice bursier din Italia a pierdut 3,3% în debutul şedinţei de tranzacţionare, în timp indicele principal al Bursei din Spania a coborât cu 2,7%.  Indicele german DAX a pierdut 1,6%, iar indicele britanic FTSE 100 a înregistrat un regres de 1%. Totodată, indicele Nikkei al Bursei din Tokyo a închis în scădere cu 1,4%.

Miniştrii de finanţe din zona euro au declarat luni că sunt gata să adopte noi măsuri pentru a stopa extinderea crizei datoriilor.

Moneda unică a coborât, marţi, la cel mai scăzut nivel din ultimele patru luni în raport cu dolarul, la valoarea de 1,3958 dolari pentru un euro.

Principala îngrijorare este că Italia şi Spania ar putea urma exemplul Greciei, Portugaliei şi Irlandei, de a cere ajutorul financiar al Uniunii Europene şi al Fondului Monetar Internaţional, notează BBC.

Potrivit miniştrilor de finanţe din zona euro, eforturile de a îmbunătăţi capacitatea sistemică de rezistenţă la contagiune a zonei euro ar include şi consolidarea flexibilităţii şi extinderea sferei de aplicare a Facilităţii Europene de Stabilitate Financiară.

Leul s-a depreciat puternic în această dimineaţă pe piaţa interbancară. La ora 10:50, un euro era cotat la 4,29 lei, potrivit money.ro.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails