BVB admite la tranzacţionare acţiunile Prefab la categoria I


Consiliul Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a aprobat marţi admiterea la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere a acţiunilor emise de Prefab (PREH), potrivit unui comunicat al instituţiei.

Astfel, una din deciziile luate marţi de cosiliul bursei prevede „admiterea la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de SC Bursa de Valori Bucureşti SA, în cadrul Sectorului Titluri de Capital – Categoria 1 acţiuni, a acţiunilor emise de SC Prefab SA Bucureşti”.

Acţiunile producătorului de materiale de construcţii au fost suspendate de la tranzacţionarea pe piaţa Rasdaq, categoria a III-a R, în vederea transferării pe piaţa reglementată a BVB, începând de miercuri.

Preşedintele consiliului de administraţie al Prefab este Petre Marian Miluţ, iar acţionar principal, cu 80% din titluri, este Romerica International SRL. SIF Muntenia deţine 12,97% din acţiunile companiei.

De asemenea, consiliul bursei a mai decis „admiterea de principiu la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de SC Bursa de Valori Bucuresti SA, în cadrul Sectorului Produse Structurate, a produselor structurate emise de Erste Bank Group AG”.

Sursa: NewsIn