Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

BVB salută demersurile Guvernului de privatizare a Tarom

A- A A+
BVB salută demersurile Guvernului de privatizare a Tarom

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) salută demersurile Guvernului de privatizare a companiei Tarom SA, se arată într-un comunicat al BVB.

„Ca urmare a Strategiei de Privatizare a Societăţii, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a publicat în 27 septembrie a.c. anunţul de participare la licitaţia pentru selecţia Intermediarului care va pregăti, promova şi intermedia oferta publică secundară de vânzare de acţiuni deţinute de Minister la Tarom SA. Oferta prevede vânzarea unui pachet de acţiuni reprezentând 20% din capitalul social al Societăţii, potrivit angajamentelor asumate cu instituţiile financiare internaţionale”, se mai arată în comunicat.

BVB îşi exprimă întreaga disponibilitate de sprijin al Guvernului şi Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru implementarea Strategiei de Privatizare a Tarom, considerând oportun programul Guvernului pentru dezvoltarea pieţei de capital, ca pârghie importantă a dezvoltării economiei naţionale, declară reprezentanţii BVB.

Strategia de privatizare a Tarom S.A. prin vinderea unui pachet de acţiuni echivalent cu 20% din capitalul social al societăţii a fost aprobată la sfârşitul lunii august de către Executiv, prin hotărâre de Guvern, în conformitate cu acordul cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană.

„Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a fost mandatat să întreprindă măsurile necesare pentru implementarea Strategiei de Privatizare a Societăţii şi vânzarea pachetului de acţiuni prin metoda ofertei publice secundare iniţiale (IPO) la Bursa de Valori Bucureşti”, anunţa biroul de presă al Guvernului.

În 2010, pierderile Tarom s-au ridicat la circa 332 milioane lei, după ce, în 2009, compania a înregistrat un rezultat negativ de circa 234 milioane lei, iar în 2008 de 6,3 milioane lei.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails