Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Camera de Comerț Bilaterală Bulgaria – România Newsletter August 2016

A- A A+

 

 

Camera de Comerț Bilaterală Bulgaria – România  Newsletter August 2016

 

This is the logo
Camera de Comert Bilaterala Bulgaria – RomaniaNewsletter August 2016

BCCBR este mandra sa anunte cei mai noi membri:

 GTC Bulgaria face parte din grupul GTC, una dintre cele mai importante companii imobiliare din Europa Centrala si de Sud-Est. Începând cu anul 1994, Grupul a avut în curs de dezvoltare cladiri de birouri de înalt standard, si comercializeaza proprietati in regiunea ECE. Astazi GTC administrează în mod activ un portofoliul imobiliar de 38 de proiecte imobiliare comerciale, oferind cca. 685 000 mp de birouri si spatii comerciale extrem de solicitate, pentru clienți din Polonia, Serbia, Ungaria, România, Croația, Bulgaria și Republica Cehă.

GTC Bulgaria a primit o serie de premii pentru activele sale imobiliare operaționale Mall Galleria Stara Zagora (26 000 m2 GLA) și Mall Galleria Burgas (36 000 m2 GLA), inclusiv cel mai bun centru comercial din Bulgaria Mall Galleria Burgas, locul 1 la concursul anual național (în categoria sectorului comerțului cu amănuntul, din nou pentru Mall Galleria Burgas), locul 6 în “360 de grade de loialitate” – conferinţa mondială în Orlando, Florida – Program de loialitate “Galleria Club sale”, etc.

Pentru sezonul de vară Mall Galleria Burgas, situat în frumosul oraș Burgas de pe coasta Marii Negre, a dezvoltat unul dintre cele mai de succes produse turistice – VIP Discount Card, care în afară de reduceri la noile colecții în mai mult de 80 de magazine, oferă Valoare turistică (la vizitele in punctele cele mai importante de interes la un tarif special, plus transferuri gratuite la mall). Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați galleriaburgas.bg/summer2016ro

Proiecte

BCCBR ca partener pentru Platforma de invatare Open Mobile pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii 

După șase luni de la începerea proiectului omlp.eu reprezentanții partenerilor au participat la o nouă reuniune a consorțiului în Spania în incinta Instituto Technologico de Canarias ITC.

În acest moment, partenerii proiectului reușesc să finalizeze primii pași ai proiectului,  in cercetarea și analiza nevoilor de dezvoltare a antreprenorilor și a fost finalizata strategia pentru dezvoltarea conținutului pentru training-uri. Suntem mandri sa avem deja prima formă aplicației noastre,

În cadrul întrevederii reprezentanții tuturor partenerilor au reusit să creeze un spirit de lucru în echipă, care a adus valoare adăugată proiectului. Avand in vedere experienta vasta in diferite zone ale tuturor partenerilor, suntem siguri că suntem pe cale de a crea cea mai valoroasă aplicație mobilă educaționala pentru întreprinzători, o aplicație care va aduce nu numai cunoștințe teoretice, ci adauga si un punct de vedere practic cu privire la pornire a unei companii.

BCCBR  împreună cu membrii noștri GTC și Happy Tour lanseaza

CARDUL TURISTIC CU DISCOUNT

pentru români in Bulgaria – proiect pilot zona Burgas

Camera de Comerț bilaterală România Bulgaria, împreună cu doi dintre partenerii sai au lansat un nou proiect pe piața regională.

Bilaterale Camera de Comerț Bulgaria-România a început o nouă inițiativă, intitulată „Explorați Bulgaria și ofertele nelimitate pe care turistii romani se pot bucura în timpul vizitelor lor în regiune”, care oferă un card de reducere cu avantaje, care pot fi accesate de orice turist roman care ia parte la programul nostru cu ajutorul partenerilor tur operator, fără costuri suplimentare pentru el.

BCCBR a semnat deja un parteneriat de cooperare cu orașul și regiunea Burgas. Regiune oferă o mare varietate de servicii de calitate pentru oferte de vacanță, sute de atractii pentru familiile cu copii – Aqua Parcuri, Spirit of Burgas, festivalul unic al figurilor de nisip la Sea Garden din Burgas. Turistic pot vizita, de asemenea, frumoasa Sf. Anastasia Island și de a descoperi istoria antică păstrează – Insula St. Anastasia este singura din Bulgaria, care este transformat în atracție turistică. Muzeul de istorie Aqua Kalide pastreaza o istorie a secolului al II-lea î.Hr. O parte dintre aceste atractii pot fi accesate, începând cu vara 2016, cu reduceri speciale acordate de municipiul Burgas.

Evenimente anterioare

04 mai 2016, București – Călătoriti si explorati BURGAS Sumer Spirit and the unlimited offers

Fascinanta lume a turismului în Bulgaria, a fost adusa in fata operatorilor de turism din Romania de catre BCCBR si membrii nostri GTC și Happy Tour, cu scopul de a face turistul român să se simtă acasă în Bulgaria.

Am pregătit această nouă inițiativă de servicii cu valoare adăugată pe care românii, care se deplasează pe coasta bulgară a Marii Negre o poate avea. Lansarea oficială a acestei inițiative a fost făcută într-un eveniment adresat tur-operatorilor pe 5 mai, la București.

Evenimentul a inclus o prezentare a celor mai interesante oferte de turism și atracții situate pe coasta bulgara – culturale, de afaceri, destinatii exotice, si oferte de turism de aventură.

In cadrul evenimentului am avut plăcerea de a fi oaspeții: ES Ambasadorul Aleksandar Filipov, viceprimar al orașului Burgas, Președinte al Asociației Române a operatorilor de turism, Președinte al Asociației Române de Turism Rural, membri ai comunității diplomatice și de afaceri.

12-28 mai 2016, Festivalul International Food – „Bulgaria salută aromele Lumii”

Șapte orașe din Bulgaria a găzduit Festivalul Internațional de produse alimentare mai 2016, care ne-a dat ocazia sa ne întâlnim cu arome ale lumii. În timpul inițiativei „Bulgaria salută aromele lumii” într-un singur loc s-au adunat tradiții culinare, obiceiurile și diversitatea din 19 țări – Azerbaidjan, Belgia, Italia, Egipt, Olanda, Ungaria, Polonia, Israel, Venezuela, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Mexic, România, Croația, India, Danemarca, Pakistan și Indonezia.

Unul dintre principalele obiective ale BCCBR și celorlalți organizatori ai inițiativei a fost de a strânge fonduri pentru diverse cauze caritabile. Elevi și copii din orașele, unde a avut loc evenimentul, au facut suveniruri si picturi, care au fost expuse la bazarurile de caritate. Toate fondurile colectate în zilele festivalului au fost donate unor cauze caritabile. Fiecare oraș, care a găzduit Festivalul International Food, si-a numit și a desemnat câștigătorii în fiecare dintre cele 4 categorii în concurs.

Standul românesc a fost disponibil pentru vizitatori pe următoarele date și orașe:

• 12 mai 2016 – Stara Zagora, Mall-ul Galleria

Ceremonia de deschidere a Festivalului International Food a fost în Stara Zagora, în prezența ministrului adjunct al turismului din Bulgaria, ambasadorilor din 5 țări diferite, și vice-primarului din Stara Zagora. Ceremonia a fost urmată de Forumul de investiții cu invitați din comunitatea de afaceri și reprezentanții diplomatici. Standul românesc sa bucurat de un mare succes și vizite intense din chiar în prima zi a evenimentului.

• 14 mai 2016 – Burgas, Mall Galleria

În Burgas, România a avut o echipă numeroasa de reprezentanți ai: Ministerul Agriculturii din România, Ambasada română în Bulgaria, Autoritatea Națională pentru Turism, producator alimentar românesc La Drăgan și Bucatarilor din Romania de la Ghost Pub pentru a se pregăti pentru oaspeții noștri preparate speciale.

Încă o dată, standul românesc a ridicat un imens interes. BCCBR este mândra de rezultatele vizitei noastre Burgas. Am avut o perioada de timp pentru a prezenta vizitatorilor bulgari traditie romaneasca, produse alimentare și atracții turistice

• 18 mai 2016 – Veliko Tarnovo, Interhotel Veliko Tarnovo

BCCBR a fost prezent în Veliko Tarnovo la Festivalul Internațional de produse alimentare. Oaspeții au găsit produse tradiționale, soluții turistice și români pentru a ghida toată lumea în timpul vizitei lor. Standul românesc sa bucurat de ospitalitatea Veliko Tarnovo, și noi credem că oaspeții s-au bucurat de ospitalitatea reprezentanților români.

• 20 mai 2016 – Ruse, Mall Ruse

În Ruse Romania au fost din nou la inaltime, reprezntanti din următoarele organizații participand: BCCBR, Ambasada română în Republica Bulgaria, Ministerul Agriculturii Română, Autoritatea Nationala a Turismului din România și membrii noștri din Ghost Pub si La Dragan.

Ne dorim să exprimam mulțumirile noastre speciale pentru dansatorii români din Giurgiu – Grupul de dans Doina Dunarii, care a delectat invitatii cu dansul popular românesc.

• 22 mai 2016 – Varna, Grand Mall Varna

În Varna România a fost reprezentată de Ambasadei Române la Sofia – Dl Radu Moldovan – consilier ministru al afacerilor economice, împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale Române pentru Turism și firmelor românești. Oaspeții au reusit să înțeleagă mai multe despre România și tradițiile sale culturale precum și cu privire la atractiile turistice ale tarii

• 28 mai 2016 – Sofia Mall din Sofia; Bulgaria Mall

Evenimentul final al Festivalului International Food în Bulgaria a avut loc in Sofia. Locul de desfășurare a fost Bulgaria Mall și standul românesc a oferit o serie de produse traditionale romanesti, personalizate, precum si informatii despre patrimoniul cultural și oportunități turistice. Show-ul culinar sa bucurat de un mare succes în capitala Bulgariei.

Noi, la BCCBR sunt mândri că am avut posibilitatea organizării standului românesc pentru intregul festival. BCCBR mulțumeste tuturor partenerilor săi și susținătorilor care ne-au ajutat să dea viață acestui proiect: Ambasada română din Republica Bulgaria, Ministerul român al Agriculturii, Autoritatea Națională pentru Turism din România, și reprezentanți ai acestora, pentru membri noștri din Ghost Pub si La Dragan pentru produsele și serviciile excelente oferite, la dansatorii populari din grupa Doina Dunarii Giurgiu, precum și numărului mare de voluntari români, care au fost gata sa ne sprijine pe parcursul acestui festival in: Stara Zagora, Burgas, Plovdiv, Veliko Tarnovo, Ruse, Varna și Sofia. De asemenea, trebuie să le mulțumim tuturor gazdelor noastre – autorități locale și regionale din Bulgaria, organizatorul principal al evenimentului – Ministerul Turismului din Bulgaria, și, desigur, echipei uimitoare de la GTC.

BCCBR vă multumesc tuturor!

07 iunie 2016, București – SHIFT Change Management Conference

Acest eveniment BusinessMark, organizat cu sprijinul BCCBR, a fost intitulat SHIFT.CHANGE MANAGEMENT CONFERENCE, și a avut loc pe 7 iunie 2016, la București, la Radisson Blu Hotel. Acesta a oferit managerilor posibilitatea de a identifica elementele esențiale de care au nevoie pentru a se alinia cu strategia lor de afaceri, astfel încât schimbarea sa poata avea un impact benefic asupra sistemului.

Schimbarea este continuă, constantă și complexă, astfel încât mediul de afaceri de astăzi se confruntă cu schimbari diferite și, prin urmare, strategia de afaceri, precum și procesele interne și externe, evoluează într-un ritm rapid.

Astăzi, managerii trebuie să asigure o tranziție lină de la o abordarea tradițională, tactică la una proactivă, strategică și să fie gata în orice moment pentru a face față schimbărilor. Liderii ar trebui să se uite la imaginea de ansamblu și sa ofere ajutor angajaților; clienții și partenerii cultiva un mod de gândire concentrat și o noua viziune. Cum putem angaja și motiva pe toți participanții la schimbare? Cum putem să depășim barierele critice întâlnite în acest proces, și ce metode ar trebui să fie utilizate pentru a crește gradul de acceptare la toate nivelele companiei? Evenimentul a răspuns la aceste și multe alte întrebări, care se referă afacerea în zilele noastre.

15 iunie 2016, Sofia – Bulgaria-România Forum de afaceri

Cu prilejul vizitei oficiale a Președintelui România – ES Dl. Klaus Johannis în Bulgaria, cu prezența președintelui Bulgariei ES dl Rosen Plevneliev, Camera de Comerț și Industrie din Bulgaria, în asociere cu Camera de Comerț Română și Ambasada România în Bulgaria a organizat: Forumul de afaceri Bulgaro-Roman la data de 15 iunie 2016. Evenimentul a avut loc în clădirea BCCI pe Strada „Iskar” 9, Sofia, etaj 1. Programul forului a inclus subiecte, care au fost prezentate de către cele două țări.

Pe de eveniment au fost prezenți reprezentanți ai 20 de firme din Romania si peste 40 de companii bulgare interesate să dezvolte legăturile comerciale și economice dintre cele două țări

16 iunie 2016, Sofia – Outsourcing Conference & Outsourcing Excellence Awards

Asociația de Outsourcing din Bulgaria și ziarul Capital, în parteneriat cu Camera Bilaterală de Comerț România-Bulgaria a găzduit a treia Conferință anuală de Outsourcing: Outsourcing – Industria de Acronime: Bulgaria Business raspuns la schimbarea peisajului economic. Forumul la nivel înalt a avut loc pe 16 iunie, 2016, la Sofia Event Center. În timpul conferinței, proprietarii și managerii de nivel inalt, de cele mai mari companii din Bulgaria și Europa au putut auzi la prima mana ce se va întâmpla într-una din pietele cu cea mai rapida crestere si dinamica din Bulgaria – outsourcing si modul in care  inovațiile și dezvoltarea de noi modele de afaceri impacteaza aceasta crestere.

In acest an BOA a onorat pentru prima dată eforturile companiilor din sectorul de outsourcing din Bulgaria, investitorilor și administratiei locale de a conduce cele mai bune practici de excelență în afaceri și crearea unui mediu de afaceri favorabil. 2016 Outsourcing Excellence Awards din Bulgaria au fost complet independente și au fost înmânate în cadrul unei cine de gală oficiata pe 16 iunie, 2016, Hilton Sofia Hotel Sofia.

Evenimente ulterioare si forumuri

27 – 30 septembrie 2016, București – PACK EXPO 2016, Expozitie pentru industria ambalajelor din Europa de Sud-Est

EXPO PACK va fi organizat de FAIRS Euroexpo, în colaborare cu Romexpo și Camera de Comerț și Industrie România, în perioada 27 – 30 septembrie 2016 și va reuni tehnologii, materii prime și materiale pentru producerea de ambalaje, soluții de ambalare , etichetarea și codificare, de manipulare și depozitare pentru următoarele industrii: industria alimentară și a băuturilor, produse farmaceutice, produse cosmetice și alte industrii conexe. La acest eveniment sunt asteptati peste 10.000 de specialiști din Balcani. BCCBR sprijina organizarea acestui eveniment, si invita companiile din Romani si Bulgaria interesate de participare sa ne contacteze la info@bccbr.com

Sofia – Aniversarea BCCBR – septembrie 2016

Conform traditiei noastre, în fiecare an sărbătorim aniversarea BCCBR la Sofia, avand ca gazda Ambasada română din capital Bulgariei.  În acest an, din cauza unui program foarte incarcat al Ambasadei, inclusiv vizite oficiale de stat in Bulgaria a Președintelui și a Primului-ministru român, ne-am decis să modificam programul și să mutam sărbătoarea noastră în luna septembrie. Vom fi bucuroși să avem ca invitați reprezentanții companiilor noastre membre, comunitatea diplomatică, autoritățile și comunitatea de afaceri.

Vă vom ține la curent cu privire la data exactă a evenimentului

5-6 octombrie  București –  Targul Internet and Mobile World –

Fiecare afacere e unica in felul ei si asa ar trebui sa fie si solutiile digitale. Adaptarea la nevoile si specificatiile companiei, tinand cont si de trendurile globale poate fi sumarizata intr-un singur cuvant: adaptare.

BCCBR te invita sa-ti adaptezi toate solutiile digitale la IMWorld 2016, unde poti explora solutiile a peste 130 de expozanti in cea mai mare expo-conferinta de solutii IT & digital din CEE. Rezerva-ti biletul la pret redus acum!

5-6 octombrie  București – Forumul EuroCloud

In octombrie, Bucurestiul va fi locul de intalnire pentru peste 900 de reprezentanti din zona politica, legala si tehnologica a sectorului cloud european. EuroCloud Forum va fi din nou platforma unde vei descoperi informatie de ultima ora pe cele 2 scene de continut, care aduc laolalta lideri din industrie din intreaga Europa (Scena Policy & Legal si Scena Technology).

Pentru a fi la curent cu ultimele stiri din industrie si a construi parteneriate noi, BCCBR te invita la eveniment:  rezerva-ti locul acum! Inscrie-te inainte de 31 august ca sa beneficiezi de discountul la bilete.

Sectiunea B2B

    – Companie de moda-brand românesc este în căutarea de a extinde afacerea lor și de a coopera cu partenerii bulgari;

    – Producator roman al unei game largi de produse lactate cauta parteneri bulgari pentru o viitoare extindere a afacerii lor;

– Companie de proiectare si constructie de “Power Grids” este gata de cooperare în domeniul sau de activitate in vederea fabricării „sub licență” in Bulgaria;

    – Firma romaneasca, producatoare de structuri modulare prefabricate din oțel, încearcă să găsească partener bulgar pentru cooperarea în afaceri (oferta disponibilă);.

– Un producător de mobilier școlar (laboratoare, săli de curs, etc), mobilier de casa si mobilier de birou cauta parteneri bulgari pentru cooperarea de afaceri viitoare.

Daca aveti o cerere specifica sau aveti nevoie de support in pietele din Bulgaria sau Romania va rugam sa nu ezitati sa ne contactati.

This is the footer

Sursa:

Camera de Comerț Bilaterală Bulgaria – România  

Bilateral Chamber of Commerce Bulgaria-Romania

e-mail:  info@bccbr.com

Related Posts with Thumbnails