Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Camera de Comerţ şi Industie Cluj, în sprijinul firmelor membre şi a mediului de afaceri local (2)

A- A A+
Camera de Comerţ şi Industie Cluj, în sprijinul firmelor membre şi a mediului de afaceri local (2)

Scrisoare adresată ministrului delegat al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Lucian Isar

Stimate Domnule Ministru,

Avem onoarea să vă transmitem alăturat memoriul Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România, adresat excelenţei sale, Victor Ponta, prim-ministru al României, privind renunţarea la obligaţia de plată consfinţită prin OUG 110/2011.

Vă informăm pe această cale că societatea farmaceutică Terapia Ranbaxy, membră a grupului internaţional de cercetare-dezvoltare, Daiichi Sankyo, şi a Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, este cel mai important producător de medicamente din România, fabricând 200 de tipuri de medicamente şi asigurând locuri de muncă, în municipiul Cluj-Napoca, pentru aproape 800 de specialişti din toate domeniile de activitate.

Planurile companiei Terapia Ranbaxy pe anul 2012 şi pe termen lung vizează, printre altele, întărirea platformei clujene de producţie şi a standardelor de calitate, crearea unui centru modern de cercetare-dezvoltare şi creşterea ariei de exporturi în alte 10 ţări. Toate acestea asigură menţinerea actualei forţe de muncă şi echivalează cu aproximativ 50 de locuri de muncă nou create în următorii doi ani.

Proiectele de dezvoltare ale companiei, şi însăşi activitatea curentă, sunt periclitate însă de prevederile OUG 110/2011, care obligă societatea farmaceutică să plătească până la 25 mai, în avans, sume exorbitante, reprezentând aproape 30% din cifra de afaceri din trimestrul I al anului 2012, fapt imposibil de realizat fără perturbări însemnate.

Pentru aceste considerente, cu implicaţii majore în ceea ce priveşte menţinerea forţei de muncă şi încasările la buget, vă adresăm rugămintea de a sprijini anularea sau, cel puţin, amendarea OUG 110/2011, în forma solicitată de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România, care se află în prezent în Camera Deputaţilor pentru legea de aprobare

Primiţi, vă rog, Domnule Ministru, asigurarea deosebitei mele consideraţii.

Preşedindetele Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj

Ing. Ştefan Dimitriu

Related Posts with Thumbnails