Cardurile BCR vor putea fi folosite în Republica Moldova, fără comisioane suplimentare


Posesorii de carduri de debit BCR vor putea retrage numerar de la bancomatele BCR din Republica Moldova fără comisioane suplimentare celui de 0,2% din suma retrasă, minim 0,20 lei, pe care îl practică la orice bancomat BCR, a anunţat banca, duminică, într-un comunicat.

„În momentul de faţă sunt circa 6.000 de ATM-uri (bancomate n.r.) în nouă ţări – Austria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Serbia, Slovacia, Ucraina şi Republica Moldova – de la care posesorii de carduri BCR pot retrage numerar fără să mai plătească alte comisoane interbancare şi internaţionale. Acest serviciu este valabil pentru toate cardurile de debit BCR ataşate unui cont curent în lei”, a declarat directorul executiv al direcţiei de carduri din cadrul BCR, Igor Zganjer.

Comisionul de retragere de numerar în afara ţării pentru cardurile BCR este de 0,2% din suma retrasă, dar nu mai puţin de 0,20 lei, pentru retragerile de la oricare dintre bancomatele grupului Erste Bank.

Totodată, toate cardurile de debit emise de BCR Chişinău au comision unic pentru retragerea de numerar prin bancomatele grupului Erste, similar cazului in care ar fi utilizat bancomatul unei alte bănci din Moldova.

BCR Chişinău are un portofoliu de peste 3.000 de carduri active şi o reţea de 34 de bancomate, se mai arată în comunicat.

BCR gestionează active de peste 16,4 miliarde euro şi are în prezent o reţea de 668 de unităţi de retail, pentru populaţie şi microîntreprinderi, precum şi 48 de centre de afaceri corporate, dedicate în special IMM-urilor şi companiilor mari.

BCR emite 25 tipuri de carduri de credit şi de debit şi are instalată cea mai mare reţea naţională de ATM şi POS, respectiv peste 2.000 de bancomate şi circa 17.000 de terminale electronice operaţionale la comercianţi pentru plata cu card.

Sursa: NewsIn