Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Cât de „legal” este proiectul de lege privind circulaţia maşinilor înmatriculate în străinătate

A- A A+
Cât de „legal” este proiectul de lege privind circulaţia maşinilor înmatriculate în străinătate

Proiectul  de lege care vizează restricţionarea circulaţiei autoheviculelor înmatriculate în alte ţări a fost aprobat in sedinta de marti a Guvernului. Proprietarii autovehiculelor achiziţionate din străinătate vor putea circula in România timp de 90 de zile de la înregistrarea contractului de vânzare-cumpărare.

Însă, noile restricţii pe care Guvernul vrea să le impună celor care işi înmatriculează maşinile în străinătate riscă să ducă România în faţa justiţiei, la Curtea de la Strasbourg, după cum apreciază avocaţii de business, citati de DailyBusiness.ro.

Avocatul Gheorghe Piperea afirmă că decizia Guvernului de a interzice proprietarilor de maşini înregistrate în străinătate să circule în România peste intervalul menţionat încalcă legislaţia europeană. Acesta a specificat că practice este acelaşi tip de piedică pusă circulaţiei libere a mărfurilor.

„În timp ce Comisia Europeană recomandă eliminarea tuturor restrictţiilor legate de circulaţia maşinilor, noi venim cu o altă masură protecţionistă. Se va ajunge, din nou, la un proces la Curtea Europeană de Justiţie şi, cel mai probabil, reglementarea va fi eliminată”, a mai spus Gheorghe Piperea

„Guvernul a aprobat un proiect care, cu siguranţă, va fi respins de parlamentari. E absurd şi ilegal, privit din punct de vedere al aquis-ului comunitar. Se va intampla la fel ca şi cu taxele auto care au fost eliminate, rând pe rând”, a precizat şi avocatul Marius Georgescu.

Related Posts with Thumbnails