Cea de-a XX-a ediție a Expoziţiei „Fabricat în Moldova” va fi organizată în februarie 2023


Cea de-a XX-a ediție a Expoziţiei „Fabricat în Moldova” va fi organizată în februarie 2023

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. În cadrul Expoziţiei Naţionale „Fabricat în Moldova” din acest an, ediţia a XX-a, jubiliară, care se va desfăşura după o pauză de doi ani cauzată de criza pandemică, în perioada 1–5 februarie 2023, la Centrul „Moldexpo”, va avea loc un amplu program de afaceri. Despre aceasta a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, Sergiu Harea, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI), instituţia care organizează evenimentul, transmite MOLDPRES. 

Potrivit lui Sergiu Harea, expoziţia din acest an, desfăşurată cu sloganul „Fabricat în Moldova, fabricat pentru tine”, va fi amplasată în două pavilioane, cu o suprafaţă de circa trei mii de metri pătraţi, în care îşi vor demonstra mărfurile producători autohtoni din diverse ramuri, inclusiv întreprinderi debutante. De asemenea, un spaţiu va fi rezervat administraţiilor publice locale. „Programul prevede întâlniri bilaterale, master-classuri în domeniul agroindustrial, negocieri, forumuri de afaceri, cu participarea delegaţiilor din mai multe ţări, care tradiţional participă la „Fabricat în Moldova”, promovări de produse, schimb de experiență”, a relevat Sergiu Harea.

„Expoziţia „Fabricat în Moldova” este evenimentul de augur cu care debutează programul fiecărui an expozițional în Republica Moldova. Scopul principal al expoziției este de a susține producătorii autohtoni, promova produsele competitive pe piața internă și externă, atrage investiții, intensifica dialogul public-privat”, a spus preşedintele CCI, îndemnând producătorii din ţară să depună cereri de participare.

Cea de-a XX-a ediţie a Expoziţiei Naţionale „Fabricat în Moldova” va întruni  peste trei sute de agenţi economici din diferite ramuri  ale economiei naţionale, inclusiv industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria mobilei, cea uşoară, institute de cercetări ştiinţifice, meşteri populari ş.a.  Expoziţia va fi vizitată de delegaţii ale Camerelor de Comerţ şi Industrie din Austria, România, Turcia, Belgia, Ucraina etc. În total, se preconizează peste 50 mii de vizitatori, atât din ţară, cât şi de peste hotare.

Pentru confirmări şi informaţii suplimentare nu ezitați a contacta Inga Leontean tel. +373 22 222626, e-mail: inga.leontean@chamber.md.

confirmarea participării cel tîrziu până la data de 30 decembrie 2022.

Sursa:


Chamber of Commerce and Industry of the Republic of Moldova
MD-2004, Republic of Moldova, Chisinau, 151, Stefan cel Mare avenue
tel: (+373) 22 222 626; mob: (+373) 68 660 104; inga.leontean@chamber.md www.chamber.md