Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

CEC Bank acordă fermierilor credite în limita a 80% din subvenţiile ce se încasează pe suprafaţă

A- A A+
CEC Bank acordă fermierilor credite în limita a 80% din subvenţiile ce se încasează pe suprafaţă

Fermierii care beneficiază de schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS) vor putea contracta de la CEC Bank credite pentru finanţarea capitalului de lucru în limita a 80% din suma cuvenită din SAPS, denominat în lei la cursul leu/euro comunicat de BNR la data solicitării creditului, a anunţat banca.

„CEC Bank va încheia cu Agenţia de Plăţi pentru Intervenţii în Agricultură (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), Convenţia trilaterală privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii schemei de plată unică pe suprafaţă (SAPS) Campania 2011”, se arată într-un comunicat.

Banca susţine că valoarea creditului va fi de 80% din suma cuvenită din SAPS, denominat în lei la cursul leu/euro comunicat de BNR la data solicitării creditului. Creditele beneficiază de garanţia emisă de FGCR, ce va reprezenta până la 80% din valoarea creditului acordat.

CEC Bank practică o dobândă cuprinsă între 9,4 % şi 9,9 % pentru acest tip de credit, în funcţie de clasa de risc în care se încadrează clientul şi un comision de 0,25 % din creditul acordat.

Plata pentru sumele cuvenite beneficiarilor în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă (SAPS) se va efectua până la data de 30 iunie 2012 inclusiv, în conturile beneficiarilor deschise la CEC Bank din sumele cuvenite de la APIA.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails