Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

CEC Bank şi MFP au lansat un serviciu simplificat de colectare a taxelor şi impozitelor pentru buget

A- A A+
CEC Bank şi MFP au lansat un serviciu simplificat de colectare a taxelor şi impozitelor pentru buget

CEC Bank şi Ministerul Finanţelor Publice (MFP) au lansat, începând cu luna septembrie 2011, o nouă facilitate prin care persoanele fizice pot plăti gratuit impozite, contribuţii, taxe şi alte venituri către bugetul de stat, bugetele locale şi alte bugete, a anunţat joi banca, printr-un comunicat.

„Plăţile pot fi efectuate direct de către contribuabilii persoane fizice sau pentru aceştia de către alte persoane fizice plătitoare – caz în care vor prezenta datele de identificare ale contribuabililor pentru care se efectuează plăţile”, se arată în comunicat.

Operaţiunile de plată se pot efectua atât prin ordin de plată intrabancar în unităţile CEC Bank, cât şi prin serviciul de Internet Banking al băncii.

Pentru efectuarea operaţiunilor de plată este necesar ca persoanele plătitoare să aibă deschis un cont curent la CEC Bank şi să prezinte ordinul de plată tipărit în formatul stabilit de către Ministerul Finanţelor Publice.

Potrivit băncii, o aplicaţie informatică specializată se poate descărca gratuit de la adresa de internet a Ministerului de Finanţe. „Ca urmare a implementării acestei modalităţi de încasare, instituţiile publice vor putea utiliza veniturile bugetare cu o mai mare rapiditate şi eficienţă, având totodată şi posibilitatea de a dezvolta şi completa bazele de date aferente încasărilor creanţelor bugetare”, se mai arată în comunicat.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails