Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Cele mai ieftine chirii de vară din oraş

A- A A+
Cele mai ieftine chirii de vară din oraş

Vacanţa studenţească scade subtanţial preţul închirierilor apartamentelor, iar cei care vor să contracteze un apartament, pe termen lung, au posibilitatea de obţine reduceri în urma negocierii cu proprietarii. Faţă de restul anului, aceasta este perioada cea mai propice pentru a alege dintr-o ofertă mult mai variată de imobile, aflate în zone bune ale oraşului şi de a încheia un contract la preţuri decente.

În Cluj-Napoca cel mai căutat cartier pentru închirierea unei locuinţe, începând cu lunile de vară, este Mărăşti. Chiriile pornesc de la 160 de euro pe lună pentru o garsonieră, de 28 metri pătraţi, care este mobilată şi utilată corespunzător.

Pentru apartamentele cu două camere, preţul de agenţie oscilează între 250 şi 280 de euro pe lună, dar există multiple cazuri când chiria negociată se poate situa şi în jur de 200 de euro. Maximele vizează apartamentele de 50 de metri pătraţi, complet mobilate şi utilate, amplasate la etajul doi sau trei în blocuri cu patru etaje.

Când vine vorba de apartamentele cu trei camere, cota chiriilor este de 300-330 de euro lunar, mai cu seamă pentru locuinţele care se află în imediata apropiere a Facultăţii de Sţiinţe Economice şi Gestiune a Afacerilor, potrivit unei analize a site-ului imobiliare.ro.

Topul celor mai căutate cartiere din Cluj-Napoca este completat de Mănăştur, Zorilor şi Gheorgheni. Alături de Mărăşti, acestea sunt şi zonele de maxim interes pentru chiriaşi, având în vedere accesul facil către centrul oraşului. De asemenea, aici se regăsesc şi cele mai multe oferte.

În Timişoara, de exemplu, segmentul de chirii cel mai solicitat are un preţ care incepe de la 150 de euro pe lună, pentru o garsonieră de 25 metri pătraţi. În Bucureşti pentru o garsonieră de 32 metri pătraţi, aflată la etaj intermediar, costul chiriei debutează de la valori 180-190 de euro pe lună.

Related Posts with Thumbnails