Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Cheltuielile cu investiţiile au prioritate la bugetul de stat. În 2012 vor însuma 6,5% din PIB

A- A A+
Cheltuielile cu investiţiile au prioritate la bugetul de stat. În 2012 vor însuma 6,5% din PIB

Cheltuielile bugetare pentru investiţii vor creşte în 2012 cu 2,4 miliarde de lei.De altfel, ele vor reprezenta 18,3% din totalul cheltuielor bugetare anunţate pentru anul viitor. Procesul prin care proiectele de investiţii vor deveni prioritare se va baza pe studii de fezabilitate, după cum arată un raport al Ministerului de Finanţe Publice.

Întâietate vor avea lucrările de infrastructură în domeniile transport, mediu, rurale, din educaţie şi sănătate, energie, în special cele finanţate din fonduri externe nerambursabile, modernizarea şi asfaltarea a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi de interes local şi realizarea de legături cu drumurile naţionale şi cu sistemul de autostrăzi, construcţiile de locuinţe pentru tineri, locuinţele sociale, reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, sprijinirea proiectelor realizate de microîntreprinderi, cu o vechime mai mică de doi ani, prin programul ‘Start’, sprijinirea incubatoarelor de afaceri, potrivit Agerpres.

Suma alocată în 2012 pentru investiţii va creşte de la 35,4 miliarde lei la 37,8 miliarde lei, urmând să ajungă la 6,5% din PIB faţă de 6,45 din PIB, cât a înregistrat în 2011. La bugetul de stat, suma primită de sectorul investiţiilor se află pe locul trei, după cheltuielile cu asistenţa socială – 67,57 miliarde lei (32,7% din total) şi cheltuielile de personal – 39,8 miliarde lei (19,3%).

Related Posts with Thumbnails