Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Chiar şi lovite de criză, companiile europene îşi vor creşte profitul în 2012

A- A A+
Chiar şi lovite de criză, companiile europene îşi vor creşte profitul în 2012

Analiştii financiari dau verdictul: companiile din Europa nu vor avea avea prea mult de suferit anul viitor, ba chiar au şanse să-şi majoreze profitul cu 10%.  Cu toate că regiunea e la un pas de recesiune, companiile europene ar putea deveni mai competive decât cele din Statele Unite, pentru că sunt mult mai pregătite faţă de 2008 să înfrunte şi să managerieze dificultăţile financiare.

Jurnaliştii de la www.bloomberg.com, îşi demonstrează ipoteza prin analiza profitului total al companiilor listate la Stoxx Europe 600 care a crescut în acest an cu 11% . De altfel, analiştii estimează că în 2012 companiile vor cunoaşte o majorare de 10.5%.  Acesta va fi cel de-al patrulea an consecutiv de trend ascendent, lucru care nu s-a mai făcut simţit din 1998.

Declinul acţiunilor din decembrie 2011, când au scăzut cu 16%, a creat oportunităţi pe pieţele financiare, întrucât avansul profiturilor va depăşi chiar pragul de 10,1%, estimat pentru SUA, cu toate că ritmul economiei europene este de trei mai lent comparat cu cea americană. Alte predicţii sunt mai puţin entuziaste şi spun că prognozele profitului nu sunt un instrument credibil, ţinând cont de costurile de împrumut care vor atinge cote record. Bulgărele de zăpadă stârnit de situaţia alarmantă a Greciei începe deja să afecteze economiile din zona euro.

Related Posts with Thumbnails