Cluj, Sibiu şi Bihor, în top 10 al celor mai bogate judeţe


Bihorul, Clujul şi Sibiul se află într-un top al celor mai bogate zece judeţe din România. Clasamentul a fost stabilit în funcţie de averile cumulate ale milionarilor din aceste zone. Faţă de anii trecuţi, averile celor mai bogaţi români au scăzut cu aproape trei miliarde de euro la nivel naţional.

În topul clasamentului întocmit pe baza averilor cumulate ale oamenilor de afaceri se află Bucureşti şi Ilfov, cu aproape 12 miliarde de euro, dar şi Constanţa şi Bacău, cu aproximatv două miliarde de euro. Judeţele din Transilvania ocupă poziţii inferioare în top 10.
Judeţul Cluj se află pe locul trei în clasamentul realizat în funcţie de numărul de milionari în euro, 20. La acest capitol, Clujul depăşeşte judeţele Bihor şi Sibiu, care au 3 şi respectiv 8 oameni de afaceri cu averi de milioane de euro.

Judeţul Bihor se află pe poziţia a patra în clasamentul celor mai bogate judeţe din România. Cei trei milionari de aici au strâns o avere totală care depăşeşte cu puţin cu miliard de euro.
Judeţul Cluj se află pe locul opt în ceea ce priveşte averile cumulate. Milionarii clujeni au averi cumulate de aproape 700 de milioane de euro. Ultima poziţie din clasament este ocupată de judeţul Sibiu, cu averi de 450 de milioane de euro.

Potrivit topului Capital, cei mai mulţi milionari, 110, se află în Bucureşti şi Ilfov. Pe locul imediat următor se află Constanţa cu 23 de oameni a căror averi însumează miliarde de euro.

Sursa: CityNews