Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Comenzile noi din industrie au sporit în martie cu 28,6%, consolidând revenirea din primele 2 luni

A- A A+
Comenzile noi din industrie au sporit în martie cu 28,6%, consolidând revenirea din primele 2 luni

Comenzile noi din industrie şi-au continuat tendinţa ascendentă în a treia lună a acestui an, cu un avans de 28,6% faţă de martie 2009, respectiv de 20,2% faţă de cele înregistrate în luna anterioară, potrivit datelor publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Ritmul de creştere a comenzilor industriale noi din martie a fost mult mai pronunţat decât în luna anterioară, când au sporit cu 11% faţă de cele din februarie 2009. În ianuarie, comenzile industriale noi reveniseră pe creştere, cu un avans de 16,3%, după 13 luni consecutive de scădere. Ultima lună de creştere faţă de luna similară din anul precedent fusese noiembrie 2008, când comenzile noi din industrie avansaseră cu 2,7% faţă de luna similară din 2007.

Comenzile noi din industria bunurilor de capital au crescut cel mai mult în februarie, cu 37%, urmate de cele pentru produse intermediare, cu 29,3% şi de comenzile noi din industria bunurilor de folosinţă îndelungată, cu 29,2%. Şi comenzile noi din sectorul bunurilor de uz curent au sporit, dar numai cu 0,7%.

Faţă de februarie, comenzile noi din industrie au crescut cu 20,2% în a treia lună din 2010, ca urmare a avansului de 27,3% al comenzilor din industria bunurilor de folosinţă îndelungată. Pe de altă parte au mai fost înregistrate creşteri de 26,2% ale comenzilor noi în industria bunurilor intermediare, de 18,2% în industria bunurilor de capital şi de 11,8% în industria bunurilor de uz curent.

În primul trimestru, comenzile noi din industrie au crescut pe ansamblu cu 18,9% faţă de perioada corespunzătoare din 2009, pe fondul creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+25,5%), industria bunurilor de capital (+20,9%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,1%), care au reuşit să compenseze scăderea comenzilor din industria bunurilor de uz curent, de 2,4%.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails