Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Compania chineză Huawei va investi în România 200 de milioane de euro până în 2014

A- A A+
Compania chineză Huawei va investi în România 200 de milioane de euro până în 2014

Compania Huawei va investi în România 200 de milioane de euro până în 2014, principalele proiecte fiind inaugurarea în februarie 2012 a Centrului European de Proiectare Huawei, lângă Bucureşti, precum şi realizarea unei reţele de fibră optică la nivel naţional, în colaborare cu Transelectrica.

Planurile de investiţii au fost prezentate sâmbătă de reprezenenţii companiei, ministrului Economiei, Ion Ariton, în cadrul unei mese rotunde cu companiile chineze interesate să investească în România, organizată la sediul Ambasadei României la Beijing. Compania Huawei se numără printre cei mai mari producători de echipamente de telecomunicaţii din lume.

„Ministrul Ion Ariton i-a felicitat pe reprezentanţii Huawei pentru planurile de investiţii şi i-a asigurat de sprijinul pe care Guvernul României îl acordă companiilor care investesc în România”, se menţionează în comunicat transmis sâmbătă.

De asemenea, Ion Ariton a primit delegaţia China Coal Equipment and Engineering, cu care a discutat despre interesul pe care îl are în a investi în minele de huilă din Valea Jiului. „Ministrul Ion Ariton le-a prezentat reprezentanţilor companiei chineze programul de reorganizare a sistemului energetic pe cărbune în două companii, care cuprind şi exploatarea minelor, şi producţia de energie, şi i-a invitat să continue discuţiile la nivel de experţi pentru a găsi soluţiile de cooperare”, se mai spune în comunicat.

La întâlnirea cu conducerea companiei Sinohydro, ministrul Economiei a prezentat stadiul proiectului Centralei hidroelectrice de acumulare prin pompaj de la Tarniţa Lăpuşteşti. Compania chineză şi-a reafirmat interesul pentru investiţii în acest proiect, urmând a lua o decizie după ce va studia detaliile tehnice.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails