Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Compania chineză Sinohydro vrea să participe la mai multe proiecte în domeniul energiei din România

A- A A+
Compania chineză Sinohydro vrea să participe la mai multe proiecte în domeniul energiei din România

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton, s-a întâlnit joi cu reprezentanţi ai companiei chineze Sinohydro, care şi-au exprimat interesul pentru participarea la realizarea mai multor proiecte în domeniul energiei din ţara noastră, potrivit unui comunicat al MECMA.

Astfel, în cadrul întâlnirii, compania Sinohydro şi-a prezentat interesul pentru a participa la realizarea proiectului hidrocentralei cu acumulare prin pompaj Tarniţă-Lapustesti, retehnologizarea hidrocentralei Bicaz (Dimitrie Leonida), dar şi pentru alte proiecte în domeniul energiei, realizate în parteneriat public privat.

„Interesul manifestat de una dintre cele mai mari companii din domeniul energiei constituie un impuls important pentru proiectele de mare anvergură care sunt incluse printre priorităţile Guvernului român”, se spune în comunicat.

Ministrul Ion Ariton a exprimat deschiderea părţii române pentru participarea companiilor chineze la realizarea proiectelor de investiţii ale României în calitate de investitori şi antreprenori. De altfel, o prima întâlnire cu reprezentanţi ai companiei Sinohydro a avut loc cu ocazia vizitei oficiale pe care premierul Emil Boc şi ministrul Ion Ariton au desfăşurat-o în China în luna august.

„Cred că acesta este unul dintre primele efecte concrete ale vizitei efectuate în luna august împreună cu domnul prim-ministru Emil Boc în Republică Populară Chineză. Sunt convins că interesul manifestat de compania Sinohydro pentru a investi în România este real şi se va concretiza în perioadă următoare.” a declarat, la finalul întâlnirii, ministrul Ion Ariton.

Totodată, o delegaţie de experţi ai companiei Sinohydro s-a întâlnit joi şi cu directorul general al Hidroelectrica, Constantin Trihenea, în cursul căreia s-au purtat discuţii tehnice despre principalele investiţii ale companiei.

Sinohydro este o reţea de companii de stat din China, cu domenii de activitate în ingineria şi construcţia hidroenergetica. Sinohydro a fost contractor general pentru cea mai mare hidrocentrală din lume, Three Gorges, cu o putere instalată de 18.400 MW. Compania derulează în prezent proiecte de arhitectură, proiecte de investiţii în energia electrică, în imobiliare, în cercetare şi dezvoltare şi în design-ul şi producţia echipamentelor de construcţie.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails