Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Uncategorized

COMUNICAT DE PRESĂ

A- A A+

COMUNICAT DE PRESĂ

”Din respect față de instituțiile democratice ale statului și opinia publică, doresc să aduc     câteva precizări legate de ultimele informații vehiculate în mass-media cu privire la   absența mea de la dezbaterile din Comisia de buget, finanțe, activitate bancară și piața de capital din Senat.

Pe ordinea de zi a respectivei comisii, conform adresei primite, se afla proiectul de lege    privind Codul de procedură fiscală. În condițiile în care inițiativa legislativă aparține exclusiv Ministerului Finanțelor Publice, ANAF a participat la aceste dezbateri prin   specialiștii pe care i-am desemnat. Procesul legislativ este coordonat în cadrul   ministerului de un alt secretar de stat prezent în toate situațiile de acest gen, care a fost  informat asupra neparticipării mele și cu privire la experții noștri care vor asigura suportul  de specialitate.

În al doilea rând, legat de „discuția pe baza sesizărilor cu privire la controalele efectuate   de ANAF, având drept consecință închiderea activității unor operatori economici”, așa  cum este precizat în invitația primită, vreau să subliniez din nou câteva aspecte:

1. ANAF a informat în mod repetat că acele cazuri mediatizate excesiv, în care publicul a  fost informat că s-au „închis” afaceri pentru 2-3 lei găsiți în plus în casă, sunt pure  invenții.

2. Consider că această convocare a președintelului ANAF de către Comisia parlamentară a Senatului,  pe marginea acestor invenții, este neavenită în contextul  politicii guvernamentale actuale de combatere fermă a evaziunii fiscale.

3. ANAF este o agenție care aplică legea. Nu face legi și nu are voie să acționeze altfel,   în desfășurarea activității, decât respectând fără excepție prevederile legale aflate în   vigoare. Prin urmare, orice încercare de a trage la răspundere persoane sau instituții  care nu fac decât să aplice legea, făcută de cei în drept, nu este altceva decât un     exercițiu de imagine.

Rămân pe deplin încrezător în rolul fundamental al instituțiilor statului, inclusiv al   Senatului României, în demersul nostru de combatere a evaziunii fiscale care este o   premisă obligatorie pentru orice măsură de relaxare fiscală, menită să întărească mediul de afaceri și să asigure un cadru concurențial onest și real. ” – Gelu Ştefan Diaconu,        Președinte ANAF

Sursa:

GENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
Serviciul comunicare, relatii publice si mass media

Related Posts with Thumbnails