Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Comunicat de presă al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj din data de 20.10.2015.

A- A A+

Comunicat de presă al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj din data de 20.10.2015.

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Directorul General al Aeroportului Internaţional Cluj participă la şedinţa cu numărul 100 a Comitetului Director ACI Europa

Cluj-Napoca, 20 octombrie 2015 – Azi, 20 octombrie 2015, are loc la Bruxelles cea de-a 100-a şedinţă a Comitetului Director al Consiliului Internaţional al Aeroporturilor – regiunea Europa (Airports Council International – Europe) la care David Ciceo, Director General al Aeroportului International “Avram Iancu” Cluj, participă în calitate de membru.

În cadrul şedinţei, principalele teme de discuţie sunt legate de securitatea aeroportuară, noua strategie a aviaţiei civile pregatită de Comisia Europeană, îmbunătăţirea serviciilor pentru pasageri, constrângerile legate de capacitatea aeroporturilor în viitor şi colaborarea aeroporturilor cu serviciile de trafic aerian.

În privinţa securităţii aeroportuare se analizează capacitatea aeroporturilor de implementare a noilor reglementări de detectare a urmelor de explozibili, ca răspuns la ameninţările datorate substanţelor non-metalice şi analiza care o  face Comisia Europeană privind oportunitatea introducerii controalelor diferenţiate pe bază de evaluare a riscului. Controalele de securitate diferenţiate pentru pasageri, pe baza analizei riscului, se realizează deja în Statele Unite ţinând cont ca nu toţi pasagerii prezintă acelaşi grad de risc.

Noua strategie a aviaţiei civile este posibil să fie adoptată de Comisia Europeană până la sfârşitul anului şi este prima dată când se scoate în evidenţă foarte clar că aviaţia şi conectivitatea sunt principalii factori care contribuie la dezvoltarea economică.

Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj are în continuare o participare activă şi o contribuţie importantă la dezbaterile europene ale aviaţiei civile.

Poza comunicat ACI 20.10.2015

Biroul de presă

Sursa:

AEROPORTUL INTERNATIONAL AVRAM IANCU CLUJ

BIROU RELAȚII PUBLICE

___________________________________________

 Str. Traian Vuia nr. 149-151,RO-400397
Tel:+40.264.307.500 Fax:+40.264.416.712
relatii_publice@airportcluj.ro
www.airportcluj.ro

Related Posts with Thumbnails