Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

COMUNICAT DE PRESĂ CEA DE-A 5-A AERONAVĂ WIZZ AIR SE ALĂTURĂ FLOTEI DIN CLUJ-NAPOCA

A- A A+

AEROPORT

COMUNICAT DE PRESĂ

CEA DE-A 5-A AERONAVĂ WIZZ AIR SE ALĂTURĂ FLOTEI DIN  CLUJ-NAPOCA

 

 

Cluj-Napoca, 22 iulie 2016: Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, şi cea mai mare din România, a întâmpinat astăzi a 5-a aeronavă Airbus A320 la baza sa din Cluj-Napoca. Aeronava va asigura operațiunile pe zborurile nou lansate spre Doncaster Sheffield, Billund și Alicante, precum și, pe ruta internă spre București, care marchează o nouă etapă în transportul aerian local în România.

Aeronava reprezintă o nouă investiție WIZZ în România, de 98 de milioane de euro*, iar numărul total al angajaţilor din Cluj va ajunge la 179. De asemenea, activitatea Wizz Air în România va susţiune mai mult de 3.300 de locuri de muncă în industriile conexe anul acesta.

Primul zbor WIZZ din Cluj-Napoca a decolat în noiembrie 2007, iar de atunci Wizz Air și-a dezvoltat constant rețeaua de rute cu tarife scăzute pentru clienții din Transilvania. Deja cea mai mare companie aeriană din România, Wizz Air oferă în total 28 de rute low-fare spre 13 țări din Cluj-Napoca, cu tarife pe multe rute începând de la 39 RON**, asigurând conexiuni accesibile între Transilvania și restul Europei atât pentru călători în scop de afaceri, cât și pentru turiști.

Toți cei 179 de colegi Wizz Air din Cluj-Napoca așteaptă cu nerăbdare să primească și mai mulți pasageri la bordul aeronavelor de pe zborurile WIZZ din Cluj-Napoca, care anul acesta vor susține mai mult de 840*** de locuri de muncă în industriile conexe din regiune.

 

Biletele pe noile rute sunt deja puse în vânzare pe wizzair.com la prețuri începând de la doar 39 RON**.

 

RUTĂ INTERNĂ CLUJ-NAPOCA – BUCUREŞTI

 

Zile de operare Program de zbor Dată de începere Tarife de la**
6 zboruri/săptămână: luni, marţi, miercuri, joi, vineri, duminică 20:35 CLJ

21:55 OTP

22 iulie 39 RON
10 zboruri/săptămână: zilnic și două zboruri luni, miercuri și vineri 8:10 and 19:30 CLJ
6:45 and 21:00 OTP
31 octombrie

 

 

 

NOILE RUTE INTERNAȚIONALE WIZZ AIR DIN CLUJ-NAPOCA

Destinaţii Zile Lansare Tarife de la**
Alicante miercuri, duminică 24 iulie 179  RON
Billund (Danemarca) marţi, sâmbătă 23 iulie 109  RON
Doncaster Sheffield luni, vineri 22 iulie 129  RON

 

 

Într-o conferință de presă susținută astăzi la Cluj, Tamara Vallois, Head of Communications, a declarat: Suntem încântați să sărbătorim astăzi acest moment de referință împreună cu Aeroportul Cluj. În calitate de cea mai mare companie aeriană din România ne-am angajat față de țară să susținem sectoarele de turism și hotelier, precum și să ne dezvoltăm rețeaua cu tarife scăzute atât în capitală, cât și în regiune. Suntem încântați că ne extindem flota tânără la 5 aeronave în Cluj-Napoca astăzi, ceea ce înseamnă mai multe locuri de muncă la bază și în industriile complementare, dar și mai multe rute cu tarife scăzute pentru clienți. Cele trei noi destinații internaționale pe care le-am adăugat rețelei noastre sunt o combinație perfectă de vacanță de vară în Alicante, călătorie pentru familie în Billund și city break în Doncaster Sheffield. Ziua de azi marchează și o nouă etapă în transportul aerian din România, odată cu prima rută internă care leagă Cluj-Napoca de București. Mulțumită tarifelor scăzute, de numai 39** RON, și programului convenabil, suntem nerăbdători să le oferim clienților noștri cele mai bune variante de transport în România. Echipajele noastre profesioniste sunt, la rândul lor, nerăbdătoare să întâmpine la bordul celor 5 aeronave din Cluj-Napoca numeroase persoane fericite.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe a declarat la rândul său: „Alocarea celei de-a 5-a aeronave Wizz Air pentru baza de pe Aeroportul Internaţional Cluj este o dovadă a angajamentului operatorului aerian de a-şi extinde reţeaua sa de rute din judeţul Cluj şi din Transilvania, motiv pentru salutăm decizia acestora. Doresc să felicit reprezentanţii companiei aeriene pentru eforturile lor de a conecta judeţul Cluj cu cât mai multe destinaţii internaţionale şi îi asigurăm de tot sprijinul nostru pentru o dezvoltare cât mai amplă a operaţiunilor lor de pe aeroport.”

 

David Ciceo, Director General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, a precizat: „Aeroportul Internaţional Cluj este al doilea aeroport al României, atât din punct de vedere al traficului de pasageri înregistrat cât şi ca importanţă în reţeaua Wizz Air din ţara noastră, iar cea de-a 5-a aeronavă alocată bazei de la Cluj vine să sublinieze acest lucru. Motivele de bucurie sunt cu atât mai mari cu cât în perioada imediat următoare se deschid 5 rute noi de pe aeroport, spre Doncaster Sheffield, Bucureşti, Billund, Alicante şi Malaga. Astfel pasagerii noştri vor avea şi mai multe opţiuni de călătorie spre destinaţii din Europa, creându-se premisele unor noi creşteri importante ale traficului de pasageri. ”

 

-Sfârșit-

 

Wizz Air este cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 71 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 420 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 124 de destinaţii din 38 de ţări. La Wizz Air o echipă de peste 2.600 de profesionişti în aviaţie livrează servicii superioare şi tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 20 de milioane de pasageri în ultimele 12 luni. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA), Operational Safety Audit (IOSA), companie de referință la nivel global în ceea ce privește recunoașterea siguranței companiilor aeriene. Wizz Air a fost aleasă recent “Value Airline of the Year 2016” de editorii Air Transport World, una dintre cele mai importante reviste de aviație.

* http://www.airbus.com/presscentre/pressreleases/press-release-detail/detail/new-airbus-aircraft-list-prices-for-2016/

**un singur segment cu toate taxele obligatorii incluse

*** conform ACI (Airport Council International) se creează 750 de locuri de muncă la fiecare 1 milion de pasageri transportați/an

 

Pentru alte informații contactați:

Tamara Vallois, Wizz Air, +36 1 777 9324

Daniel Amzar, Free Communication, +4 0752 111 728

Notă pentru editori:

  • Toate zborurile sunt operate cu aeronave Airbus A320, cu 180 de locuri, și Airbus A321, cu 230 de locuri
  • Noile aeronave Airbus A321 au început să fie livrate din noiembrie 2015
  • Pentru fotografii cu aeronavele,echipajul şi logo-uri vă rugăm să vizitaţi http://wizzair.com/ro-RO/press

Sursa:

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

 CLUJ  AVRAM IANCU  INTERNATIONAL AIRPORT

BIROU MARKETING I MARKETING OFFICE

Departament Comercial | Commercial Department

 Str. Traian Vuia nr. 149-151,RO-400397

Tel:+40.264.307.500   Fax:+40.264.416.712

marketing@airportcluj.ro

www.airportcluj.ro

Related Posts with Thumbnails