Comunicat de Presă – David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional Cluj, a participat la ședința Boardului ACI-Europe de la Atena


Comunicat de Presă –  David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional Cluj, a participat la ședința Boardului ACI-Europe de la Atena

 

La Atena s-a desfășurat în aceste zile cea de-a 26-a Conferință și Adunare Generală a Airports Council International – Europe (ACI Europe). Reuniunea a fost prefațată de ședința Boardului ACI Europe din care face parte și David CICEO, directorul general al Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

La ședința de board au participat ca invitați și Angela Gittens, director general ACI World, și Christophe Dussart, șef serviciu pe probleme de politică aeroportuară în cadrul Comisiei Europene.

În cadrul acestei ședințe s-au discutat probleme de strategie, relația cu instituțiile Uniunii Europene, securitatea aeroportuară, relațiile externe și negocierile Comisiei Europene cu ASEAN, Emiratele Arabe Unite, Qatar și Turcia și revizuirea Regulamentului (UE) nr. 139/2014 de stabilire a cerințelor tehnice și a procedurilor administrative referitoare la aerodromuri.

Arnaud Feist, CEO al Aeroportului Bruxelles, a prezentat filmul atacului terorist de la Bruxelles și modul de acțiune, precum și strategia și măsurile luate pentru redeschiderea cât mai rapidă a traficului. Analizând această situație, Boardul ACI Europe a stabilit că este necesar să fie luate măsuri sporite de securitate și o îmbunătățire a colaborării cu toate instituțiile responsabile. Raportat la discuțiile care se desfășoară în prezent cu privire la sporirea măsurilor de securitate pe aeroporturi, Boardul ACI Europe a decis să recomande Comisiei Europene și aeroporturilor să nu susțină introducerea unui control suplimentar de securitate la intrarea în zona publică a terminalelor întrucât aceste controale ar crea vulnerabilități suplimentare de securitate.

Olivier Jankovec, director general al ACI Europe, a declarat că în anul 2015 s-a înregistrat o creștere a traficului de pasageri cu 100 de milioane de pasageri mai mult decât în 2014,  iar pentru 2016 se menține o ușoară tendință de creștere a traficului pe aeroporturile din Europa. În această vară, sunt așteptate creșteri de trafic pe rutele intra-europene, unde operatorii low-cost oferă capacități mărite de transport și câștigă cote de piață.

David Ciceo a prezentat în cadrul ședinței de Board situația traficului din România și în particular creșterea importantă de trafic pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca. În opinia sa, creșterea traficului pe aeroportul clujean va continua în perioada care urmează în ciuda tendințelor adverse care se manifestă pe unele aeroporturi europene ca urmare a creșterii amenințării teroriste și  instabilității politice în țări care au reprezentat tradițional parteneri importanți pentru acestea.

Deciziile Boardului au fost apoi discutate și aprobate în cadrul Adunării Generale a ACI Europe. Lucrările Adunării Generale a ACI Europe au fost completate cu o conferință la care au participat peste 350 de invitați, reprezentanți la cel mai înalt nivel din cadrul aeroporturilor, companiilor aeriene, firmelor din industria aeronautică, precum și oficiali guvernamentali și ai Comisiei Europene.

 

 

Sursa:

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Birou Relatii Publice I P.R. Office

Str. Traian Vuia nr. 149-151,RO-400397

Tel:+40.264.307.500 – int.171I GSM:+40.749.237.502 IFax:+40.264.416.712
relatii_publice@airportcluj.ro
www.airportcluj.roFacebookTwitter