Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Uncategorized

COMUNICAT DE PRESĂ O nouă companie aeriană va opera zboruri spre Lisabona și Dublin de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

A- A A+

COMUNICAT DE PRESĂ 

Lufthansa reia zborurile spre Frankfurt Main de pe Aeroportul Internaţional Cluj 

Cluj-Napoca, 3 martie 2021:  Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj apreciază decizia companiei Lufthansa de a relua zborurile sale regulate pe ruta Frankfurt Main – Cluj-Napoca – Frankfurt Main începând de astăzi, 3 martie 2021, după o întrerupere de aproape 1 an, cauzată în mod evident de împrejurările răspândirii pandemiei SARS CoV2 (Covid-19), la nivel european şi global. 

Zborurile spre destinaţia Frankfurt Main, vor fi operate pentru început (martie-aprilie) cu o regularitate de 4 frecvenţe/săptămână, urmând ca din luna iunie, zborurile să fie efectuate zilnic pe această rută extrem de importantă, care în ultimii ani s-a bucurat de un real succes de pe Aeroportul Internaţional Cluj. 

Orarul zborurilor propuse pentru sezonul de vară 2021, de către compania aeriană, este după cum urmează: 

Ruta  Zile de operare  Oră plecare  Oră sosire 
Martie 2021 – 4 zboruri / săptămână 
Frankfurt Main – Cluj-Napoca (dată reluare rută – 3 martie ) Miercuri, Joi, Vineri și Duminică  13:00  15:55 
Cluj-Napoca – Frankfurt Main (dată reluare rută – 4 martie )  Luni, Joi, Vineri și Sâmbătă  07:30  08:35 
Aprilie 2021 – 4 zboruri / săptămână 
Frankfurt Main – Cluj-Napoca Luni, Miercuri, Joi și Vineri  13:15  16:15 
Cluj-Napoca – Frankfurt Main  Luni, Miercuri, Joi și Vineri  17:10  18:15 
Mai 2021 – 7 zboruri / săptămână 
Frankfurt Main – Cluj-Napoca Luni, Miercuri, Joi și Vineri  13:15  16:15 
Marți, Vineri și Duminică  21:00  00:00 
Cluj-Napoca – Frankfurt Main Luni, Miercuri, Joi și Vineri  17:10    18:15   
Luni, Miercuri și Sâmbătă  07:25  08:30 
Iunie – Octombrie 2021 – 9 zboruri / săptămână 
Frankfurt Main – Cluj-Napoca Luni, Marți, Miercuri, Joi, Vineri și Duminică  13:15  16:15 
Marți, Vineri și Duminică  21:00  00:00 
Cluj-Napoca – Frankfurt Main Luni, Marți, Miercuri, Joi, Vineri și Duminică  17:10  18:15 
Luni, Miercuri și Sâmbătă  07:25  08:30 
Sezon de iarnă W21/22 – 6 zboruri / săptămână 
Frankfurt Main – Cluj-Napoca Luni, Marți, Miercuri, Joi, Vineri și Duminică  14:30  17:25 
Cluj-Napoca – Frankfurt Main Luni, Marți, Miercuri, Joi, Vineri și Duminică  18:20  19:30 

Notă: NnPentru mai multe detalii şi rezervări accesaţi: www.lufthansa.com

Zborurile vor fi operate pentru compania Lufthansa de către operatorul aerian regional Air Dolomiti, aşa după cum erau efectuate şi anterior debutului pandemiei Covid-19, cu aeronave Embraer E190/195 de 100 de locuri, disponibile atât la clasa Business cât şi la clasa Economy

Directorul General Lufthansa Group pentru România şi Republica Moldova, domnul Zlatko Zlatic, a declarat cu această ocazie: „Ne face plăcere să anunțăm reluarea zborurilor de pe aeroportul din Cluj, chiar de astăzi. Începând cu 3 martie, Lufthansa va oferi patru zboruri săptămânale din Cluj către cel mai mare hub al companiei aeriene, Frankfurt, consolidand astfel legătura aeriana între Transilvania și Germania, si mai departe catre numeroase destinatii europene si internationale.  Mai mult, Lufthansa, Austrian Airlines și SWISS continuă să ofere zboruri către Frankfurt, Munchen, Viena și Zurich, principalele hub-uri ale Lufthansa Group. România a fost întotdeauna o piață importantă pentru Lufthansa Group și suntem mândri că deservim această piata de peste cincizeci de ani. Chiar și în timpul pandemiei nu am încetat niciodată să conectăm România cu lumea și așteptăm cu nerăbdare să ne întâmpinăm pasagerii la bordul aeronavelor noastre în această vară.” 

Domnul Viorel Federiga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj a transmis următoarele: „Cu fiecare nou zbor care se reia de pe aeroport, pasagerii noştri îşi cresc gradul de mobilitate atât de sever afectat de contextul pandemic pe care îl traversăm. Consiliul de administraţie al Aeroportului Cluj salută eforturile companiei Lufthansa de a restabili conexiunea Clujului şi a Transilvaniei cu un important hub aerian al lumii (Frankfurt Main) şi bineînţeles cu un important centru financiar european, oraşul Frankfurt. 

Domnul David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, a precizat la rândul său: „Legătura aeriană care se restabileşte astăzi, cu cel mai mare hub aerian al companiei Lufthansa, va aduce o mai bună conectivitate pasagerilor care aleg să călătorească de la şi spre Cluj-Napoca, de pe principalul aeroport regional al României. Ne mândrim să fim printre primele aeroporturi din Europa care se reconectează cu hub-ul din Frankfurt Main şi depunem eforturi constante privind restabilirea unei reţele de rute diversificate de care să poată beneficia toţi cei care aleg să călătorească de pe Aeroportul Internaţional Cluj în 2021.” 

*** 

Având în vedere situația generată de pandemia de Covid-19, rugăm pasagerii ca la sosire în aeroport să respecte toate măsurile de distanțare fizică, măsurile sanitare obligatorii de purtare a măștii și toate instrucțiunile personalului aeroportuar. 

Biroul de presă  

Sursa:


AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU CLUJ

BIROU MARKETING I MARKETING OFFICE

Departament Comercial

Str. Traian Vuia nr. 149-151, Cod Postal 400397

Tel:+40.264.307.500

Fax:+40.264.416.712
marketing@airportcluj.ro
www.airportcluj.roRelated Posts with Thumbnails